Dark techno egy itthon még nem ismert, új köntösben
július 12, 2017

Az idén februárban induló bulisorozat híre fokozatosan kezd elterjedni a Budapesti éjszakában illegál-rave-dark-techno party hangulatának köszönhetően.

A CRIME követi a Berghain típusú „vak sötét van és bármi megtörténhet” filozófiát, ezért is próbálnak arra törekedni, hogy a helyszín lehetőleg sötétben legyen, maximum pár, mélyvörösen izzó lámpa mellett. A kreatív szakma különböző ágaiban dolgozó szervezőknek nem ez volt a legelső rendezésük és éppen ebből a tapasztalatból kiindulva mertek nekivágni ennek a külföldön már évek óta pörgő underground, industrial és dark techno bulik világából eredő új stílus budapesti elterjesztésének.

Már az első két Müszis alkalommal a sikerült magasra tenni a lécet, ugyanis kezdő csapatként szinte teljesen megtöltötték a termet. Ez is mutatja, hogy mekkora igény van az ilyen eseményekre itthon, hogy nem csak a tipikusan „mindig ugyanott-ugyanaz szól” legyen. A CRIME 2.5-tel sikerült végleg beégniük a köztudatba, ugyanis olyan közegeket is bevonzottak, akik alapvetően kevésbé érdekeltek a témában.

Ekkor a Régi Limo Bár adott otthont nekik egy éjszakára, ami talán az egyik legkülönlegesebb illegál helyszín Budapesten. Habár az épület jellegéből adódóan nem ment minden zökkenő mentesen, de pont ez az izgalmas az elkövetkezendő bulikban, hogy sosem egy szisztémára mennek.

Az illegál hangulat után most egy komolyabb, jobban szervezettebb helyszínre esett a választásuk, a Lärmra. Nyár közepén, július 15-én teljesen más, letisztultabb közegbe helyezve fog megszólalni ez a különlegesen sötét underground hangzás.

crime_

Az este nyitó fellépője egy új név lesz a CRIME-on belül. TECHNOKOOL, aki nem más, mint Stefánkovits Fanni, az Antifactory Vintage tulaja, illetve a Nemkool csapatát alkotja Bettina Nem mellett. Első hallás alapján a durvább, néhol lo-fisabb elemeket kedvelő DJ-k közé sorolható, ezen belül is a legsötétebb szettjére készülhetünk fel. A későbbiekben fellép majd CIEL & SAGMEISTER AKA CRIME, Szenteczki Boldizsár és Szaghmeiszter Máté. Kvázi az ő fejükből pattant ki az ötlet. A KILOCON kiadó friss arcai az acid-től kezdve a „berlini” techno-ig mozognak és hasonló témákat várhatunk tőlük 15-én is.

A kezdetektől a CRIME tagja még FORMA, avagy Hausz Gergő, aki hűen DJ nevéhez tényleg hatalmas figura. Kicsit kilóg a sorból, ugyanis nem erőlteti a Facebookot és az internet világát, cserébe annál inkább produktívabb a való életben és akár a teljesen saját szerzeményeit is hallhatjuk majd tőle. Neve ismerős lehet a Together-ből és pár Aether-es buliból. LAU (Tóth Laura) is jóformán a kezdetektől velük van és immáron harmadik alkalommal gazdagítja majd a csapatot. Ő is szigorúan technóban nyomul, sőt más projektjeiben a techno egy élő műfajába is belekóstolhattok. Múltkor például a Gólyában találkozhattatok vele a Ladyfest-en Wave Twins néven, Tóth Annamarival karöltve.

  • Szombaton tehát irány a Lärm, ha ütős elektronikára viszket a fületek.

Nyereményjáték

Nyerhetsz egy páros belépőt a bulira, ha alább kommentben betaggeled azt a barátodat, akivel mennél. Hátáridő: júluis 15., 12:00