Soha annyian nem jelentkeztek még a Kikeltetőre, mint idén
február 28, 2024

Lezárult a kilencedik Kikeltető jelentkezési időszaka, amire rekordmennyiségű nevezést kaptunk.

Idén összesen 406 jelentkező közül kerülnek ki az ország legizgalmasabb friss produkciói.

A héten el is kezdődött a zsűrizés, amiben Biczó Andrea (Budapest Park), Gedeon Andrea (WMMD), Czeglédi Szasza (Akvárium, Bánkitó, Run Over Dogs), Jezerszky Viki (AZVLM, Kolorádó, CSNK), Kersner Máté (Wavy, Telex After, Club Matka,) AKC Misi (OTL), Balizs Kata (Toldi, Kolorádó), Kocsis András (KERET), Csuka Marci (Switch Nollie, Kolorádó), Szalai Anna és Dorozsmai Gergő (L.A. Suzi) valamint a KERET blog szerkesztői, és a Gólya Presszó delegáltjai vesznek részt.

A menetrend ezután a következő:

Március 8-án a szakmai zsűri közzéteszi a shortlistet a Kikeltető felületein.

Áprilisban elindulnak a klubestek, ahol 12 shortlistes zenekar kap fellépési lehetőséget a Gólyában, ezekről pedig profi koncertvideó is készül. Az idei szezon különlegessége, hogy egy előadó a Szelektorból kerül majd a shortlistre, erről részletesebben itt olvashattok. A klubestek menetrendje így alakul:

  • Első Klubest: április 3.
  • Második Klubest: április 10.
  • Harmadik Klubest: április 17.

Egy két és fél hetes pihenő után május 4-én lesz a Kikeltető fináléja a Turbinában, ahol egy szűkített mezőny, az idei szezon legizgalmasabb produkciói kapnak még egy fellépési lehetőséget, valamint itt kerülnek átadásra a nyeremények is.

A korábbi évek videóit itt tudjátok böngészni, a Kikeltetővel kapcsolatos infókat pedig itt tudjátok majd nyomon követni.