2020 frusztrációit igyekszik feldolgozni új dalában az YZZO

Zene

január 11, 2021

Kis Réka

1292

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez szükségünk van a támogatásotokra. Iratkozz fel a YouTube csatornánkra, és ha megteheted, támogasd a munkánkat!

A 2015-ben a többek között a Jazzékiel nevű formációban is közreműködő Szabó László és a Dope Calypso dobosaként is működő Szabó Áron ‘Vasaló’ által alapított, időközben a Mrs. Columbo éléről Galambos Dorina énekesnő és a Seenből és számos egyéb projektből ismerős Kolozsi Péter basszusgitáros és hangmérnök belépésével négy tagúra bővült zenekar INHALE/EXHALE című, februárban megjelenő nagylemezét beharangozó újabb dallal és azt vizuálisan kiegészítő klippel jelentkezik.

Az YZZO tagjainak elmondása szerint a ‘Vertigo’ keményebb, zaklatottabb, mint az a bandától megszokott. Disszonáns, a címben sejtetett szédülést megidéző dallamvilágát az elmúlt év legtöbbünk által megtapasztalt vergődéseit és a túlélés módjait kereső szöveg és ének teszi teljessé.

A számhoz készült hangulatvideót a Szabó Áron rendező által felvett és összegyűjtött anyagokból az egyszerűség jegyében Kolozsi Péter ollózta össze.

„Ez a dal az egyik kedvencem a lemezről. Mind a zene zaklatottsága, a benne húzódó feszültség, ezzel párhuzamosan a világban történtek (pandémia), és az ezzel járó bezártság, illetve hasztalanság érzése épp kapóra jött, amikor a szövegen és az énekdallamon gondolkoztam. Mit lehet ilyenkor csinálni? Szétbaszod magad, ha már a világ is odavan? Vagy veszel egy nagy levegőt, és  próbálsz felállni , miután pofára estél az iszonyat szédülésben? Tulajdonképpen innen is jött a lemez címe” – árulta el Dorina.

Címkép: Szombath Máté

PLAYLISTEK