Körbejártuk a Dürer Kert duna-parti helyszínét – Videó
június 16, 2022

Tavaly május elején jelentették be, hogy megtalálta az új helyszínét a Dürer, egy éve pedig meg is néztük a nyitó Kertet a Duna-part mellett, és készítettünk egy videót ahol bejártuk a területet. Hogy aktualizáljuk kicsit a dolgokat, nemrégiben leültünk beszélgetni Horváth Mátéval és Gáspár Sziszivel akik elmesélték, mik változtak a megnyitás óta.

A legfontosabb újdonságok egyike persze a kisterem, ami már november eleje óta üzemel, és több teltházas koncertnek adott helyet. A nagyterem még sajnos várat magára, az alapanyagok elérhetetlensége, és az építőipar jelenlegi helyzete sajnos nem gyorsítja meg a folyamatokat, most valamikor ősz környékére jósolták a megnyitását.

Gáspár Sziszi és Horváth Máté fotó: Látos Márk

A már tavaly is nagy sikert aratott kerthelyiséget felturbózták, a szomszédos hengermalomtól sikerült a srácoknak kibérelnie egy fedett részt. Ez régebben gabonatároló volt, alatta így még több ülőhely fog elférni, illetve épül majd egy plusz italpult is. Emellett helyet kapott egy új görög kajálda kiszuperált buszban, a már megszokott burgeres mellett.

A fedett tetős kiegészítés Fotó: Látos Márk

Szerintünk ki lehet jelenteni, hogy a hely szellemiségét abszolút sikerült átmenteni, és érdemes lesz bármikor kilátogatni, például a már megkezdődött Tilos Maratonra.

Ha pedig kíváncsiak vagytok mennyire lepte meg a Dürereseket, hogy költözniük kell az Ajtósiról, hogyan is nézett ki tavaly az épülgető kisterem, vagy hogy merre is lesz majd elhelyezve a hatalmas fotelbár akkor pedig csekkoljátok le a tavaly nyáron készült videónkat: