Varga Zsuzsa visszatért, és a Kolorádón kétszer is láthatod
augusztus 11, 2021

Ma nyitja meg kapuit az ötödik Kolorádó Fesztivál, és vele együtt idén harmadszorra örülhetünk a KERET színpadnak is. Az itt fellépő tetemes mennyiségű feltörekvő produkció egzotikusan nosztalgikus, de mégis teljes mértékben aktuális fűszere lesz Varga Zsuzsa, aki újjáéledő szólóprojektje apropóján kétszer is táncba hívja a fesztivál közönségét: 13-án a fiatal, de dalaival már BBC-t is megjárt – és általunk gyakran emlegetett – producerrel, Dodóval lép színpadra, akivel egy kollaborációból született szerzeményt adnak majd elő, 14-én pedig pár régebbi slágerét és legújabb dalát, a ‘Hullámzó‘-t is elénekli, köszönhetően a Bianca&Lujza DJ-páros meghívásának.

„Nagyon szeretem a Kolorádót, izgi, hogy két este is fellépek. Nagy megtiszteltetés, hogy meghívtak a legendás Bianka&Lujza szettjébe featelni a KERET színpadra.

Ennek köszönhetően időutazásban lesz részünk, ami nekem egy picit terápiás élmény is. Olyan számokat fogok énekelni, amiket 8-9 éve nem, és az új dalomat, aminek itt lesz az élő premierje.”

Zsuzsa – akiről sokunknak ‘A lányok másra várnak’ című klasszikus jut először eszünkbe – utoljára 2013-ban jelentkezett saját számmal, az ‘Apád mindig’-gel, aztán évekig a Stopsonic nevű trióval munkálkodott. 6 évig kisebb-nagyobb megszakításokkal külföldön zenélt, bejárta a világot, de a tavaly indult kényszerű otthonmaradással és egyedülléttel nála is új időszak kezdődött. Új, saját számokat kezdett írni, amelyek hangszerelésébe, produceri munkálataiba is egyedül vágott bele. Az első ilyen szerzemény a nemrég megjelent színes, táncos ‘Hullámzó’, ami a 90-es évek klipes esztétikájára hajazó videóval lett megtámogatva.

Arról, hogy hogyan ismerte meg Dodót, vagyis Lacziko Succhiatti Dominikot, és hogy milyen tervei vannak a közeljövőre nézve, a következőket mesélte:

„Ami foglalkoztat manapság, az az, hogy csináljak egy új, élő Varga Zsuzsa-produkciót, aminek a gerincét az új számaim adják, és hogy ősszel szeretnék kihozni egy EP-t. Folyton keresek embereket, hangszereseket, co-producert. Közben ismerkedek új arcokkal, és bár eddig nem találtam meg a ’saját embere(i)m’, gyakran találok tök tehetséges, jófej zenészeket, alkotókat, akiknek nagyon tetszik a munkája. Így jött képbe Dodo is, elkezdtünk dumálni, aztán már a második közös dalt rakjuk össze, és az elsőt be is mutatjuk a Kolón.

Jó kapcsolódásokat találva arra megyek, amerre jólesik, és ezekkel a kitérőkkel, kalandokkal tanulok, plusz könnyebben eljutok magamhoz is.”

  • Hasonló filozófiával vágjunk neki a Kolorádónak is, előtte íme egy lista arról, hogy miért is érdemes idén is menni!