5 dolog, ami miatt megint érdemes kimenni a Kolorádóra
augusztus 10, 2021

Két év után ismét teljes pompájában fog csillogni a Kolorádó Fesztivál a budai hegyekben, hogy visszaadja azt az élményt, ami a koronajárvány előtti időkben még megszokott volt. Szerdától, azaz augusztus 11-től 14-ig lehet találkozni brutális mennyiségű fellépővel, a természet közelségével és a térerő hiányával: összeszedtük azt az öt pontot, ami teljesen értelmezhetetlenné és nevetségessé teszi azokat a kifejezéseket, hogy „nem megyek ki„, „eladom a bérletem„, vagy hogy „más dolgom van„.

Székelykapu miatt

A Székelykapu fog 2021-ben nagyszínpadként üzemelni, és ott lesznek láthatók a fesztivál legnagyobbnak szánt fellépői. A Freakin Discotól kezdve a Gustave Tigeren át ДEVA-n és a Galaxisokon keresztül Alice Phoebe Lou-ig.

Aki az elmúlt években tett le valamit az asztalra a magyar zenei közegben, és nem tartozik a legnagyobbak, vagy az MCC feszt fellépői közé, azt itt lesz, és egy helyen meg lehet nézni.

Zwickl Pál/Kolorádó

A környezet miatt

A cserkészpark, ami helyet ad a fesztiválnak egészen fantasztikus vidék. Bár Magyarországon valószínűleg el vagyunk kényeztetve szép környezetű fesztiválok terén, és senki nincs, aki egy nyomorult reptérre rakná le a közönségét, a Kolorádó még így is kicsit kiemelkedik: az Adyliget tisztásai, a nagykovácsi dombok, az egész budai erdőség reggel olyan miliőt kölcsönöz az eseménynek, hogy már önmagában ezért is érdemes kimenni – arról nem is beszélve, hogy ilyen szép hajnalt egy átbulizott este után csak nagyon kevés helyen látni, az installációkkal, pedig csak még egyedibb lesz.

Egy-két civil program miatt

Minden fesztiválon van egy-két nem zenei program, melyek általában kicsit laposabbra, és környezetidegenre sikerülnek, hiszen a legtöbben a zenéért és a buliért járnak ki, nem egy workshopért. Azonban mindig becsúszik egy-két dolog, amire mindenképpen érdemes elmenni, és valóban hozzáad az eseményhez. Idén ilyenek lehetnek:

  • a pénteki lemezborító-készítés a Napköziben;
  • és a textilszínezéses workshop rögtön utána;

de mivel ez már tényleg a szubjektivitás legmélyebb gödre, itt kiválaszthatja magának mindenki, hogy mi érdekli a háromnapos programsorozatban.

A fesztivál miatt

Míg a #fesztiválfeeling és a #goodvibes két éve még megvetendő fogalmaknak számíthattak, addig másfél évnyi gyilkos világjárvány, idegőrlő bezártság és 30 ezer halott után beigazolódik a Sziget régi mottója, és most valóban „kell egy kis együttlét„.

Maga a fesztivál hangulata, az hogy tucatszám hallgathatsz zenekarokat a környezetedben, az átbulizott éjszakák lehetősége, az ölelések – mind-mind olyan utópiának számítottak márciusban, mint két éve az, hogy ez egyszer utópiának fog számítani.

A Kolorádó az elmúlt években az egyik, ha nem a legszerethetőbb fesztivál volt minden tagadhatatlan hibájával együtt is.

Ha valahol, akkor talán itt érdemes lezárni az egész őrületet magunkban.

Helena Hauff miatt

Ehhez talán nem kell kommentárt fűzni.

  • Ha pedig ennyi program nem lenne elég, idén harmadszorra költözünk ki saját színpadunkkal a cserkészparkba, hogy látástól vakulásig a legizgalmasabb koncerteket hozzuk el. Lesz Holi, Villő Acetone, Kolibri, Human Ramen, és még sokan mások, éjjel pedig jobbnál jobb szettek. Ott tali!