A Bükköt zengi be friss session videójában a TÖRZS
június 21, 2022

A budapesti post-rock trió neve ma már egyre többeknek cseng ismerősen, itthon biztosan, de akár nemzetközi szinten is. Ebben elég nagy szerepe volt korábbi lemezük bravúros koncertfilmjének is, melyben a zenei mélységükhöz a természet mélységét párosították a Baradla barlangban. Most egy hasonlóan izgalmas felvétellel örvendeztettek meg minket, ugyanis a Bükk mélyén szólaltatták meg az ‘Átfordul’ masszív, organikusan építkező szólamait.

A koncerteken sok rajongót magával ragadó ‘Átfordul’ már az első hangokkal kiránt a világ a rohanásából és meditatív merengésre invitál. A 7 és fél perces szám kezdő ütemei elnyúltan mutatják be a központi zenei témát, melyet utána újabb és újabb motívumokkal színez ki a gitár, néhol zúzósabban, néhol dallamosabban, a stílusnak megfelelő ritmikai váltásokkal párhuzamosan. A fuzzos pengetésből érzelmes szólok kerekednek, amik néha visszatérnek a szám korábbi medrébe, hogy aztán újra kitörhessenek onnan.

A természet lágy ölén készült fekete-fehér videó pedig tökéletesen párosul a zene komoly szépségéhez.

A munkában ezúttal is a Cineast volt segítségükre Szombath Máté rendezésével. A hangrögzítés és produceri munka pedig Ligeti Gyuri érdeme.

  • A srácokat jövő héten a Fishing on Orfűn 29-én, majd 1-jén a Kolorádón az erdő mélyén is elcsíphetitek, ahol biztosan vissza fogják adni ennek a videónak is a hangulatát.