A VHS aranykorát idéző, spontán bulizós videoklippel nyitja a nyarat Thoma David
június 13, 2019

Ha már a májusi monszunokat túléltük és minden kétséget kizáróan beköszöntött a nyár, mi mással is kezdhetnénk ezt az izgalmas évszakot, mint egy gondtalan nyári bulizós hangulatot idéző klippel, ami Thoma David ‘Sorrow’ című számához készült.

A zenész projektjéről, amely nemes egyszerűséggel a Thoma David nevet viseli, néhány hónapja már írtunk: akkor a bemutatkozó EP-je kapcsán, most pedig az EP kulcsdalához, a ‘Sorrow’-hoz készült klip kapcsán ragadtunk tollat.

A videoklip maga egy tipikus nyári estét örökít meg a budapesti éjszakában. A sztori csavarja pedig az, hogy a szereplők valóban Dávid barátai, és a kisfilm ötlete is teljesen spontán érkezett, amikor együtt indultak neki az éjszakának és elkezdték egymást videózgatni.

A klip fő ihletforrása egyébként a 2018-as Mid90s című film volt, amiben az egyik szereplő folyton felveszi a barátait, majd egy kisfilmet készít ezekből a felvételekből.

Ezt a 90-es évek hatást le sem tagadhatná Thoma Dávid és a klip vágási munkálatairért felelős Szabó Philip, hiszen a videót megnézve rögtön felelevenednek előttünk a 90-es évek VHS kazikra felvett otthoni videói.

A dal az indie-rock és pszichedelikus rock mezsgyéjén robog végig, és habár első ránézésre a határtalan öröm jellemzi a klipet, de ha jobban elmerülünk a dalban, akkor feltűnhet az ellentét a komorabb, menekülésre ösztönző dalszöveg, és a gondtalan, tini ártatlanságot sugalló felvételek között.

Dávid erről így nyilatkozott:

,,Szeretem az ilyesféle ellentéteket, szóval nem bánom, hogy így alakult, de mivel a dal szövegének egy része is egy buliban játszódik, ahova elég mélabúsan indultam el és mégis az utóbbi időben az egyik legmeghatározóbb bulim volt, így összeérnek a szálak.”

Habár a projektet élőben még nem tudjuk elcsípni, a tehetséges srác gőzerővel dolgozik a második lemez dalain is, amivel így remélhetőleg összeáll a koncertrepertoár, így hamarosan élőben is meghallgatjuk a ‘Sorrow’-t.

Addig is, aki kíváncsi, hogy hogyan is zajlik Dávidék péntekje, az mindenképpen nézze meg a klipet!