Meghosszabbítja a jelentkezést a Szelektor, akár a Kikeltetőre is bejuthatsz!
február 27, 2024

Lemaradtatok a Kikeltető jelentkezéséről? Ne csüggedjetek, a Szelektor meghosszabbította a jelentkezését egészen március 10-ig! A dalokat mi is meghallgatjuk és a kedvencünket elhívjuk az egyik Kikeltető klubestre. A jelentkezésről már írtunk korábban, a szervezők idén is három, POP, CLUB és EXPERI kategóriában várják a jelentkezőket, amelyek mellé idén még újoncként betársult a SHORT VIDEO is.

Három éve indította el a Telekom Electronic Beats kezdeményezését azzal a céllal, hogy megmutassák, hol tart Magyarországon a zenei utánpótlás, ami a pop-, klub- és kísérleti zenéket illeti. Az eddig megjelent lemezeken szereplők közül azóta sokan figyelemreméltó alkotói utakat jártak be, a legutóbbi kiírásra pedig már 900-nál is többen jelentkeztek – mindezek a tények megerősítették a projektgazdákat abban, hogy a folytatásra szükség van, hiszen a tehetségeket kötelesség nem elhallgatni.

Az elbírálásban ezúttal a hazai Telekom Electronic Beats tagjain kívül részt vesz majd a popzenei kategóriában Дeva, Kun Bálint (Carson Coma) és Miller Dávid, a klubtrekkeket Sobek, Technokool és Sikztah értékelik majd, a határokon átívelő zenéket a magyar Exiles kiadó vezetője, Kolbenheyer Erik, Iamyank és Emcsi, videó kategóriában pedig az INOTA Fesztivál vizuális kurátora, Besnyő Dániel, illetve Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője száll be a döntéshozatalba. A kategóriazsűrik közül kerülnek ki a mentorok is, akik majd a shortlistes pályázóknak adnak szakmai támogatást.

A három különböző műfajú albumra felkerülő ifjú zenészek ráadásul olyan jutalmakkal is gyarapodhatnak, mint mint egy Macbook Pro, egyszeri pénzdíjazás – ezt mindenki megkapja, aki szerepel valamelyik lemezen -, fellépési lehetőség stílustól függően a Sziget, a Kolorádó vagy az INOTA Fesztiválon, vásárlási utalvány a ChromaSound jóvoltából, KERET Kikeltető egyenesági továbbjutás az általunk választott előadónak, Artisjus különdíjként részvételi lehetőség a 2024-es dalíró táborban, HOTS mentoring session, illetve egy teljes évre szóló díjmentes terjesztés a WMMD jóvoltából, amihez egyszeri ingyenes tanácsadás is jár az előadói digitális jelenlét optimalizálásáról.