Idén már videóval is nevezhetsz a Szelektorra
február 23, 2024

Múltkor megírtuk, hogy a Telekom Electronic Beats csapata idén is kutatja a legforróbb zenéket klub, pop és kísérleti zenei kategóriákban a Szelektoron keresztül, a nevezhető pályaművek pedig idén bővülnek a short videó kategóriával is.

Manapság minden mozgóképeken keresztül történik: a legfiatalabbak nyomatják a TikTokot a telójukon, az idősebbek pedig este az okostévén nézik a youtube tartalmakat. Egy zene önmagában egyre kevésbé tud viral lenni, ha nincs hozzá passzintva vizuál. Így jött az ötlet, hogy kapcsoljuk össze a nyertes zenéinket videókkal, így több emberhez tudnak majd eljutni. Már a Spotifyon is megadhatunk pár másodperces mozgó animokat egy-egy zenéhez, így adta magát, hogy ebben a kategóriában is lehessen jelentkezni.

– Meséli Papp László, a Szelektor szervezője

A pályázók közül kerülnek ki azok, akiknek videói szerepelnek majd a három válogatáslemez Spotify canvasában. A videóknál nincs kikötés, a néhány másodperces DIY animoktól, a “vicces”, TikTok/Reels-szerű telós felvételeken át, akár videoklip szerű jelenetekig bármit szívesen várnak a szervezők, amit el tudnál képzelni egy zenére.

A tárgyi és pénznyeremények mellett kapcsolatok és izgalmas kollaborációk várnak azokra, akiknek videóját kiválasztja a zsűri, aki nem más lesz, mint Besnyő Dániel, az INOTA fesztivál fényművészeti és vizuális programjának kurátora és Vermes Orsolya, a Klipszemle alapítója és főszervezője.