Menekülő ara és japán sportkocsik a legnagyobb skeemers-sláger klipjében
szeptember 16, 2020

Melyik az a skeemers-dal, amire a leghevesebb szeretet-pogó és twistelés indul a koncerteken? Bizony, a banda legősibb és egyben legelső slágere, a 2015-ös ‘Fairlady’. A rajongók örülhetnek, mivel jópár szupermenő klip után a hangulatfestésben egyébként is igencsak erős csapat meglepő fordulattal úgy döntött, hogy nyáron ehhez az eposzhoz forgat kisfilmet, amit nálunk láthattok először!

Ferenczi Szonival, a skeemers énekesnőjével legutóbb a Mindenki fogadjon örökbe egy kiskutyát-projekt apropóján beszélgettünk, most azonban egy homlokegyenest különböző szerepben láthatjuk: a sztori szerint Julia Roberts-et idézve meglép ugyanis az esküvőjéről – egészen pontosan egy Datsun 280Z, ismertebb nevén Fairlady „szárnyán” old kereket. Útközben két másik sportkocsi is csatlakozik a menethez, a banda többi tagjával. A karaván ezek után együtt hasít az utakon egészen a Duna partig, miközben a cserbenhagyott vőlegény csalódottan áll az oltárnál.

„A dal szövege arról a felemelő szabadság-érzésről szól, amikor álmaid autójával száguldasz és semmi nem állíthat meg.

Az ötlet onnan jött, hogy amikor számírásnál megkérdeztem Andrist (gitáros – a szerk.), hogy mi ennek a dalnak a hangulata, ő azt mondta: ‘Mintha egy Fairlady-vel csapatnál a sivatagban.’. Tudtuk, hogy ezek után ezt a videót csak egy Datsun Fairlady-vel forgathatjuk le, de egészen 2019-ig nem tudtuk, hogy itthon lehetőségünk lenne egy ilyen autót felhasználni a klip készítésére. Ekkor ismerkedtünk meg a Datsun Retro Garage alapítójával, Oplasznik Gusztávval, akitől nem csak egy, de kapásból három autót is kaptunk a forgatás idejére. Hatalmas élmény volt ezeket a gyönyörű autókat vezetni! Érdekesség még, hogy az első Fairlady idén 50 éves, a dal pedig idén 5 éves!” – mesélte Szoni.

Az esztétikájában és tűzről pattantságában is a játékos és vagány skeemers-életérzésbe illeszkedő videót Karajz Iván és Csizmadia Bendegúz készítették, akik már a ‘Bully’ című szerzemény Klipszemle-díjazott klipjénél is bizonyítottak.

„A videóban mindenképp az autókra szerettük volna helyezni a hangsúlyt, amelyet Iván és Bendegúz drónok és egy speciális, autóra szerelhető rig használatával erősítettek meg. Ezek után órákon keresztül fel-le köröztünk, így lehetőségünk volt jó sokáig élvezni ezeket a régi sportautókat!” – tette hozzá Juhász András gitáros. Személy szerint elmondhatom, hogy a kocsik sosem hoztak különösebben lázba, de ez a látványvilág valóban ütős és tökéletesen visszaadja a szabadság felé száguldás eufóriáját.

A szemfülesek bizonyára kiszúrták, hogy a bandatagok mellett a további szereposztás sem elhanyagolható. A faképnél hagyott vőlegény nem más, mint a skeemers első dobosa Szabó Gyula, aki feldobolta ezt a számot. Illetve Lévai János, a legendás Beat on the Brat klub tulajdonosát is elcsíphetjük, aki a pap szerepét vállalta magára, valamint a Bluebay Foxes-ból ismert Lőrincz Balázs és Kovács Zsombor is tiszteletüket tették a násznép tagjaiként.

Plusz adalék a jókedvünkhöz, hogy a skeemers még idén megjelentet egy 5 számos EP-t, amelyen teljesen új számok fognak szerepelni.

A srácok egy werk videót is készítettek a forgatás során, amelyet szintén itt nézhettek meg először, egy csokor werkfotó kíséretében: