Egy kapcsolat utolsó darabjait énekli meg Sïnthïa bemutatkozó dalában
július 23, 2021

Egy nagyon hangulatos klippel debütál a blog hasábjain Horváth Cintia, azaz S ï n t h ï a. A ’Játsszunk még’ az első dal az őszre ígért lemezről, melyet Balázs József zongoraművésszel közösen álmodtak meg. A főleg neo-soul és R’n’B elemekkel dolgozó szám szövegét Csernus Szilvia írta, akivel a Voice Drops acappella együttesben zenélnek együtt. Dal- és klippremier!

A dal pillanatok alatt megszületett egy szál zongora mellett. A szövegbe is azonnal beleszerettem, talán ez a legkedvesebb számomra az egész lemezről. Az elválás előtti utolsó éjszakáról szól, az emberben kavargó érzésekről, amikor még élnek benned a szép emlékek és félsz, hogy eljön majd a reggel és milyen lesz nélküle.

A hozzá készült klipet pedig Balogh Ádám rendezte, akivel szinte teljesen egy hullámhosszon voltunk. Azt gondolom, hogy a szöveg és a zene hangulatát is fantasztikusan visszaadja a klip, ami nem működne a két színész, Bíró Dominika Panna és Poszler András összhangja nélkül.” – mesélte Cintia.

Ami pedig még különlegesebbé teszi ezt a bemutatkozást az az, hogy a projekt indulásában a Lakatos Ablakos Dezső ösztöndíj elnyerése segített, melyet mindössze három 30 év alatti jazz zenésznek ítélnek oda évente, ehhez innen is gratulálunk!

Horváth Cintia

Borítókép: Lengyel Alexandra

Fotó: Őrsi András