Hatalmas dínók elevenedtek meg a Magyar Zene Háza színpadán
december 23, 2023

Na itt egy együttes, ami igazán közel áll a szívünkhöz. A Sauropoda még a 2019-es Kikeltetőn volt döntős, azóta pedig nálunk jelent meg egy klipjük, illetve a debüt nagylemezük is. Múlt héten egy élő felvétellel rukkoltak elő, ami még tavaly készült a Magyar Zene Házában. Több szempontból nem volt szokványos az a koncert, hiszen egy estére duplájára nőtt a tagságuk. Ha egy dínós hasonlattal akarnám ezt szemléltetni, akkor azt mondanám, hogy egy Iguanodonból egy Brachiosaurus lett. Gyerekek akiknek volt dínós könyvük általános suliban, most előnyben vannak.

A Sauropoda alapvetően egy dob-gitár-basszus trió, így amikor tavaly összeálltak Kapusi Viktorral, Pecze Ádámmal és Bújdosó Áron fúvós és szintis utánpótlással egy egészen új hangzást kölcsönzött az együttesnek. Ez volt továbbá az egyik utolsó fellépés, ahol a srácok még az alapító basszusgitárosukkal, Vaszkó Zsolttal játszottak együtt. A koncertről végül három dal maradt meg az utókornak, amit egyelőre Youtube-on, de jövő héttől Spotify-on is megtaláltok majd.

  • A Sauropodát legközelebb a nyolcadik (!) Avant-garde Jazz Fesztivál harmadik napján, azaz december 29-én tudjátok elkapni. Ha ez az koncertfelvétel meghozta a kedveteket, semmiképpen ne hagyjátok ki!