Az első lépés a völgyek után

Cikk

április 8, 2017

Fodor Dávid

437

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Két éve nem hallatott magáról a Palma Hills. A We’re On The Way, There’s No Worry című 2015-ös EP-jük volt az első jele volt annak a műfajváltásnak, ami valamilyen szinten ezen a lemezen teljesedett ki. Erről az EP-ről amúgy felkerült két dal a január végén megjelent Beyond The Hills-re.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Az album részsikernek tekinthető, mivel bár sikerült a fiúknak tágítani a zenei látképük, ez néha mégsem nyilvánul meg a dalírásban. Az már az előző kiadványukon is észlelhető volt, hogy a zenekar szeret már-már „hatásvadász” elemeket használni, mint a sok break, gitárszólók,váltások, ami még az új korongon is érezhető néhány dalban, mint például a Missing Home vagy a Troubled Man.

Ennek ellenére jól nyit az album: a Tidal Wave, és a benne levő intro az egyik fénypontnak számít, majd a Missing Home-tól az Elevator-ig a dalok az album legerősebb részét képezik, megmutatkoznak a pszichedelikus, „nyugatibb” témák, a Swingland például kitűnő példa erre, de az ezt követő Secrets Of Imagination is egy meglepő dal, hiszen nem igazán volt eddig ilyenlassú, mégis vidám hatvanas-évek hangulatú szám a diszkográfiájukban. Az alapriff meg még egy The Bends időszakból származó Radioheadben is lehetne, itt jön viszont képbe az Elevator, ami szerintem az album másik gyengepontja, ezért is feltehető a kérdés, hogy érdemes volt-e feltenni két régebbi dalt, hiszen eléggé kiugranak hangzás és dalírás szempontjából is a többi szám közül.

Az ezt követő résznek (nevezzük lezárásnak) leginkább olyan B-Side hangulata lett: a részletes dalok helyett megjelennek a rövidebb, más műfajokkal  való kísérletezések amik a legtöbbször jól is sülnek el (Stay, Suburbia Sunset), az utolsó Undone pedig, bár single-ként jól működött, utolsó dalnak mégsem a legjobb választás szerintem.

Az album hangzása egyébként Bex munkáját dícsérik, mivel nagyszerű lett a keverés, a dobok főleg faszán szólnak. Azt mondom tehát, hogy ugrásnak tekinthetjük az albumot minden téren, úgyhogy érdemes lesz követni őket továbbra is.

Kövessétek Fodor Dávid facebook oldalát, ahol minden nap megoszt egy szerinte jó albumot!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK