Mostantól már koncertekre is mehetünk az Akvárium Lokálba
szeptember 18, 2023

Októberben elindul az átalakított Akvárium Lokál első koncertszezonja, ami mérete miatt egy fontos teret tölthet be a budapesti klubközegben.

Rendszeresen jelentkező gond, hogy a koncerthelyszínek 2010-től tartó folyamatos megszűnésével a 100-200 embert mozgató zenekarok kiszorultak az igényes zenei klubokból, ugyanis 1-2 hely kivételével vagy ennek a dupláját kellene elhozniuk vendégszámban, vagy technikai kompromisszumokat kell kötniük. Talán erre nyújthat megoldást az Akvárium eddig nagyrészt csak bulikra használt, körülbelül 300 fős helyszíne, a Lokál.

A szervezők célja, hogy egy intim és kifinomult helyszínt biztosítsanak, ahol feltörekvő előadók kaphatnak lehetőséget, vagy már befutott arcok érintkezhessenek meghitt módon a közönségükkel. A teremtől nem teljesen idegenek a koncertek, ugyanis például a tavalyi Reflektor fesztiválon ide is szerveztek programokat és az akkori év számomra egyik legjobb hangulatú koncertjét adta a Deep Glaze, így mindenképp látok fantáziát a helyben, főleg hogy elvileg az írtó zavaró oszlopokat is eltüntették középről.

Az első szezonra egy műfajokon átívelő programsor érkezett: fellép a Selah Vie, akiknek első lemezével itt foglalkoztunk, lesz Kapitány Máté, a Madách környékén nagyot menő félig kuwaiti Jaber, a Holdudvar a zïp társaságában, de lesz a Kikeltetőből ismerős Lenkke és Boebeck is.

Teljes programsort és további infókat erre kattintva találtok, mi pedig kíváncsian várjuk milyen lesz a terem hangulata.