keret-turbi-diszlet
Megérkeztek a Kikeltető nyolcadik évadának koncert videói
június 29, 2023

Egy hónapja tartottuk a nyolcadik, idén elsőre tavasszal megrendezett Kikeltető évadunk záróbuliját. Ezt megelőzően áprilisban, szerdánként a Gólyában szerveztük klubestjeinket, amelyeken összesen tizenkét előadó mutatkozhatott be.

Minden estét szuper hang és képminőségben rögzítettünk, és ezek most már elérhetőek YouTube csatornánkon. Egy-egy ilyen videó készítéséről, az operatőr tornáról és adatmentő bulikról egyébként beszélgettünk a Lahmacun rádióban futott Kikeltető pop-up műsor második részében.

A klubestek mellett egy záróbulis koncertet is felvettünk, ez a WeAreGloria produkciója volt, amely a vérprofi hangzás mellett, király koncertet hozott össze.

Az abszolút közönségkedvenc Lenkke_ volt, vele külön riportot is forgattunk, előadása pedig rögtön az első gólyás estén magasra tette a lécet.

A Lakótelep debreceni duójának melankólikus poszt-punkja magas minőségű előadással egészült ki, ha nem a kamera mögött állok és lett volna már kiadott anyaguk, amit széthallgatok biztos végig üvöltözöm éneklem ezt a fél órát. Jó hír, hogy megjelent első EP-jük és a Koló KERET színpadára is meghívtuk őket és nekem most is nem kell kamerát vinnem.

Szerelem volt első hallásra Lighghty, aki talán a legenergikusabb színpadi jelenléttel releváns alternatív hip-hopot hozott a Slapstick zenekarral kiegészülve. Hogy honnan ez a rengeteg energia és mibe és hogyan érdemes becsatornázni az kiderül vele készített interjúnkból.

Az én egyik kedvencem a Semmi zenekar volt, akik megközelíthető indievel, játékos szólókkal, mindennapi bosszúságainkat dolgozták fel vagy helyezték akár mitológiai kontextusba.

Sisi koncertje vonzotta talán a legnagyobb tömeget, okkal, hiszen Sisi színpadi jelenléte és a közönséggel való intenzív kontaktusa szuper energiákat adott. Készítettünk vele egy igazán érzékeny és hosszú interjút, ezt itt tudjátok elolvasni.

A többi Kikeltetős koncertfelvételt itt böngészhetitek:

ZoltanerikJuhász ZoliLATOKollár DeaSzlimmyMádavaLidokami

A koncertfelvételek jogkezelésében szakmai partnerünk a WMMD.

A záróbuli utómoziját se felejtsétek el megnézni, jó szórakozást és zenehallgatást kívánunk, köszönjük ezt a szuper évadot mindenkinek, előadóinkkal pedig a továbbiakban minden fontos helyen találkozhattok, elsőnként a javában tartó Kolorádó fesztiválon.