Lassítva gyorsulnak a hargitai cowboyok
április 14, 2022

A Nobody Elsesből ismert Marschal Roland és Fodor Dávid a nemrégiben megalakult hari_drama szupergruppal kollaboráltak egy hatalmasat. Funk, jazz, őrület.

Marschal Roland így mesélt a szám születéséről:

Mint két cowboy, érkeztünk Rubennel (Roland kutyája) a Hargitára. 3100 kilométeres utat tettünk meg, 9 országon át, 5 nap alatt Glasgowból Hargitafürdőre. Jöttünk a harmadik cowboy bajtársunkhoz, Fodor Dávidhoz, ki itt állomásozott és várt bennünket forróra fűtött kandallóval, hűtős pizzával meg egy egész stúdióval. Nem szaroztunk sokat. Kifejezetten értékeltük, hogy körülbelül 1250 – 1400 méter magasan lehetünk, úgyhogy leraktunk Rubennek egy cupákot, magunknak egy-egy papírt, és pár sörösdobozt a földre, hogy annyival is magasabban legyünk, azzal neki is láttunk mindnyájan dolgozni. Ruben őrizte a stúdiómunkálatok akadálymentes leforgását, amíg mi fáradhatatlanul sugároztuk a rokkot a Székelyek Szent Hegyének egy falvából.

Ezek után a hari_drama bevonásáról így írt Dávid: Minden jó is volt, de a szöveg sehogy sem jött, úgyhogy csak állt és várt a dolog a dalkamrában. Aztán jött Mushu és megmentett, megírta a tökéletes sorokat, fel is énekeltük együtt (a Papp bratyókkal is együtt) , majd Mukunda rá is húzott egy nagy gilmourszólót a végére.

Mushu Israel a hari_drama alapköve és a szövegírója így jellemezte a trekket: A zene nagyon hiperaktív, sokat dobálózunk a társasságunkban az „Akciófilmzene” fogalmával, és ennél tényleg azt éreztem hogy Dávidék belerántanak egy 70es James Bond koppintás világába.

A Szöveg elég természetesen jött, arról a pillanatról szól kicsit amikor észre veszed hogy túlagyalsz valamit, akár pánikrohamod van, és a tudatos része az elmédnek próbálja megnyugtatni a lényet, emlékeztetve hogy nincs igazából okod aggódni hisz csak egy rossz vegyszer keveredett a véredbe, hamarabb lesz vége ha nem küzdesz ellene.

A klipp András Gedeon keze munkája. Fodor Dávid ma este szólókoncertet ad az Alas! előtt a Három Hollóban, a hari_drámát pedig majd május elején tudjátok elkapni.