Egy új időszámítás kezdetét hozza el a Marble Mist új dala
május 25, 2021

Lassan két éve már annak, amikor a Marble Mist nálunk mutatta be első nagylemeze előfutárát – az azóta látványos változásokon átesett zenekar most új kislemezzel készül. Ehhez videoklipet is forgattak, amit most szintén nálunk mutatnak be. Premier, parádé, íme a ‘Mikor‘.

Plaszkó Bence és Tóth Balázs zenekara a tipikus 2010-es években indult hazai rockzenekar példáját követte: a klasszikus rock és beat hatásokat modern indie rock-ká gyúrták át, amit a megszokott négytagos felállással és angol szövegekkel tettek felismerhetővé. Az évek során azonban ez a recept és a felállás is sokat változott, az eredeti csapatból maradt két tag a Budapest Beat Rock hagyományait megőrizve, mégis más hangzással indít új időszámítást a zenekar életében. Ez az új időszámítás egy EP formájában ölt majd testet, amiről így mesélt Bence, a zenekar énekese:

„Ez a kislemez sok szempontból mérföldkőnek számít, egyrészt mivel ez az első olyan nagyobb hangvételű kiadványunk ami csak magyar nyelven szól, másrészt az elmúlt másfél év mindenkit megviselő időszakának a lezárása, egyfajta fellélegzés.”

„A dalok közül a ’Mikor’ adja meg a kislemez gerincét. Új hangzással, de teljesen felismerhető MM hangulattal vezeti át a hallgatót is egy új korszakba.”

– tette hozzá Balázs, a szólógitáros, a DIY-videoklip készítője, aki tavaly szólóprojektjével is bemutatkozott nálunk.

Fotó: Mike Alex

A kislemezhez készült első videoklip keletkezési körülményeibe a mozgókép egyetlen szereplője, Bence avat be:

„A klipet nem szerettük volna túlgondolni, így jött az ötlet, hogy egy hajnalon kimentünk a Vigadó térhez és felvettük ezt a sétálós témát. Bármennyire is egyszerű, mégis illeszkedik a dal hangulatához és a kislemez világához.”

A kislemez pedig június 10-én érkezik, addig is biztatunk mindenkit, hogy hallgassa gyermeki lelkesedéssel a most megjelent dalt, tanulmányozza a zenekar eddigi kiadványait, hogy a nyár beköszöntével valóban új időszámítás kezdődhessen.