Már csak 4 napotok van jelentkezni az idei Kikeltetőre és ezekért éri meg
szeptember 24, 2019

A KERET által szervezett Kikeltető idén hatodszorra is elindult: már kezdetét vette a jelentkezés, a határidő (szeptember 27.) sincs már messze, a bandák gyűlnek, a zsűri meg a blog csapata pedig készen áll arra, hogy a tavalyihoz hasonlóan sok új, izgalmas, feltörekvő zenei produkciónak adhasson teret és esetleg dobhassa fel őket az égbe. Amennyiben egy együttes továbbjut az első körös kiválasztáson,

már garantált a Kikeltető egyik első körös buliján való részvétel,

ami többek között korlátolt, de mégis valós ismertséget hozhat magával. Ugyanúgy garantált: nagy közönség, jó buli, jó hangrendszer, mosolygós lányok, helyes fiúk, finom italok, de mindenek előtt:

teljes koncertvideó.

Emellett a továbbjutó bandákat a zsűri kritikával és támogatással fogja illetni. Ez szakmai és mentális segítséget is nyújthat, ami nemcsak a következő fellépés szempontjából lehet hasznos, de az új számokra, illetve lemezekre is hatással lehet. Nem is szólva persze a zeneipari kapcsolatokról.

Azért is érdemes továbbá jelentkezni, mert egész messzire – ki tudja meddig – repítheti az embert a szél: tavaly talán a legnagyobb visszhangra a 30Y-al turnézó Carson Coma tett szert, de volt olyan Kikeltető győztes, aki egy évvel győzelme után elég gyorsan csinált teltházat az Akvárium Nagyhallban.

Megfordult nálunk többek között, a Wave Twins, a Platon Karataev, a TPSRPRT, az Analog Balaton, a Fat & Cute, a Puma Danger, a titokzatostelepesek, a Megtűrtek, az AGAVOID, a METEO és tőlünk indult Krúbi is. Még ha először nem is biztosított az Akvárium Nagyhall,

a Kikeltető eddigi történetének záróbulijain megfordult bandák és fellépők közül sokan már fesztiválok alappilléreinek számítanak. Persze a díjak is segítenek.

És a díjak

Tavaly a Kikeltető záróbuliján kiosztott díjak között volt

  • KERET Session és Szülihét fellépés,
  • Kolorádó, Vanishing Point, Ubikeklektik és/vagy Bánkitó Fesztivál fellépés,
  • TOLDI és Dürer Kert fellépés,
  • Videoklip csomag 550.000 Ft + áfa értékben a Universal jóvoltából,
  • Stúdió csomag egy EP-re 250.000 Ft + áfa értékben a Universal jóvoltából,
  • Social csomag: hirdetések, Spotify, FB, IG 100.000 Ft + áfa értékben a Universal jóvoltából,
  • Felső Tízezer előzenekar,
  • Akvárium és Budapest Park előzenekar,
  • Kepler Studio: két szám ingyen, vagy 50 százalék kedvezmény lemezfelvételből.

Fontos: a tavaly bevezetett változtatások érvényben maradnak, idén sem lesz egzakt győztes. Sőt, ebben az évben lesz még egy újítás is:

a zsűritagok most már szakmai segítséget is fognak nyújtani az adott továbbjutóknak.

A grémium tagjai már fenn vannak a Kikeltető weboldalán és időnként a Keret, illetve a Kikeltető Facebook oldalán is találkozhattok velük – emellett pedig nem sokára jövünk az őket bemutató cikkünkkel.

Tehát nyomulhatsz akár egyedül egy laptoppal vagy kütyükkel, lehetsz felőlünk rapper, tolhatod bandában, bármilyen stílusban, vagy műfajban. JELENTKEZÉS ITT. Hajrá! 

Kiemelt kép: Varga Orsi – Kikeltető’19