Pénznyeremény, Kolorádó nagyszínpad, értékes kapcsolatok, plakátkampány, fotózás és még sok más – Ezért éri meg jelentkezni a Kikeltetőre
február 28, 2023

A KERET bloggal immár nyolcadik alkalommal keressük az ország legfrissebb feltörekvő zenei előadóit. A Kikeltető legfontosabb célja, hogy összehozzuk a fiatal zenészeket egymással és a legrelevánsabb szakmabeliekkel, és hogy beemeljük őket a hazai zenei vérkeringésbe. De milyen kézzelfogható előnyökkel jár egy előadónak, ha bekerül a programba? Máris eláruljuk.

A legjobb 30 előadó felkerül a shortlistre, amit első körben március 14-én a szülinapi bulinkon teszünk közzé az Aurórában, majd másnap kerül fel ide, a KERET blogra, hogy egy rövid bioval és a zsűri értékelésével kiegészülve mutassuk be a dalokat, amivel jelentkeztek.

Közülük választjuk ki azt a 12 előadót, akik felléphetnek majd a Gólyában a klubesteken. Ezeket a koncerteket videóra vesszük, és feltöltjük a KERET YouTube csatornájára, ami egy nagyon hasznos referencia anyag lehet minden zenei produkció számára. Az események előtt tartunk egy hagyományos közösségépítő, ismerkedős találkozót, ahová a fellépők mellett hivatalosak a zsűri tagjai és a KERET szerkesztői is. A fellépőknek továbbá szervezünk workshopokat, beszélgetéseket, például szakmai partnerünk, a WMMD fog tartani egy előadást a zenei disztribúció témájában.

A kedvenc előadóinkat visszahívjuk majd a záróbulira, ahol a koncertek után átadunk nekik a különböző felajánlásokat, támogatásokat, amiket a zsűritagok, illetve a partnereink tettek az általuk választott fellépőknek. A teljesség igénye nélkül ezek:

  • Bánkitó, Gólem és Kolorádó fesztivál fellépés, utóbbinál a KERET színpad mellett valaki játszhat majd a nagyszínpadon is
  • 350.000, 250.000 és 150.000 forint pénznyeremény videoklipre, stúdiózásra, hangszerre, vagy bármilyen zenei kiadásra a Universal Music Hungary jóvoltából
  • Klubkoncert lehetőség a Dürer Kertben, a Gólyában, a TOLDI klubban és a Turbinában – a lista folyamatosan bővül
  • Egy egész budapestet behálózó plakátkampány lemezmegjelenésről, koncertről, vagy bármiről, a Ticket Here jóvoltából
  • Zenekari fotózás Komróczki Diával az Expo stúdióban
  • Megjelenési lehetőség az After Podcast Feltörekvők adásában
  • Kreatív producerálás, fotózás, videóklip koncept fejlesztés Kersner Máté aka. Yung Mátka jóvoltából
  • Fellépési lehetőség a Mad Garden sörkertben és egy ajándékcsomag a Mad Scientist jóvoltából

A lista még közel sem teljes, és készülünk meglepetésekkel is. Szerintünk nem kell tovább magyarázni, nyomás a Kikeltető oldalára jelentkezni március 1., éjfélig!