Lezárult a nyolcadik Kikeltető, mutatjuk az összes díjazottat
május 28, 2023

Szombat este tartottuk az idei Kikeltető díjátadó záróbuliját a Turbinában, ahol két teremben teltház mellett mutatták meg magukat az ország legígéretesebb feltörekvő tehetségei. A 344 jelentkező közül 12 előadóval már találkozhattatok a klubesteken, akik közül a közönség és a KERET szervezőinek a kedvenceit hívtuk vissza a fináléra, valamint fellépett több shortlistes, és tavalyi Kikeltetős előadó is.

Az este egyik legnagyobb nyertese Lenkke_ volt, aki idén felléphet a Szigeten, valamint a Kolorádó nagyszínpadán, továbbá meghívást kapott a Gólem fesztiválra, a Gólyába, ott lesz a Bánkitón a KERET Házban, részt vehet egy fotózáson Komróczki Diával az EXPO Stúdióban, ráadásul egy Ableton Live 11 Suite licensszel is gazdagabb lett az Ableton jóvoltából.

Lighghty sem panaszkodhat, meghívást kapott a Bánkitó nagyszínpadára és a Gólem fesztiválra, valamint Kersner Máté felajánlott neki egy vizuális mentorálást, amiben van lemezborító tervezés, grafika, fotózás, rövid videó készítés attól függően, hogy mire lesz a közeljövőben szüksége az előadónak.

Kollár Dea nemsokára visszatérhet egy önálló koncertre a Turbinába, részt vehet egy fotózáson Komróczki Diával az EXPO Stúdióban, ráadásul a Universal Music Hungary jóvoltából 250.000 forint pénznyeremény is ütötte a markát. Szintén pénznyereménnyel gazdagodott Mádava, aki 150.000 forintot kapott a Universaltól, valamint a Carson Coma meghívta őt előzenekarának. A legnagyobb pénzösszeget, 350.000 forintot LATO nyerte. A Universal Music Hungary elkötelezett a friss tehetségek támogatásában, az általuk felajánlott pénznyereményt az előadók szabadon felhasználhatják a karrierjük építéséhez fűződő kiadásokra.

A Lakótelep a Ticket Here jóvoltából egy egész Budapestet behálózó plakátkampányt nyert, valamint meghívást kaptak a Bánkitós KERET Házba, és a Kolorádós KERET színpadra. Juhász Zoli egy Budapest Park fellépéssel lett gazdagabb, ami egyébként már meg is történt, a Kispál és a Borz előtt léphetett fel, teltház előtt pár héttel ezelőtt.

Sisi meghívást kapott az After Podcastba Sajó Dáviddal, visszatérhet egy önálló koncertre a Turbinába, és még egy nagyobb mennyiségű cigipapírral is gazdagabb lett az SMK jóvoltából. A WeAreGloria meghívást kapott a Partizán Sessions-be, valamint az Isolation Fesztiválra. A Mad Scientist Sörfőzde pedig meghívta a Mad Garden Budába Juhász Zolit, valamint az idei Kikeltető shortlistes Musspellt és Géemet.

Nagyon köszönjük az összes partnerünknek, akik idén először, vagy más sokadik éve velünk voltak, és a közönségnek, akik érdeklődve és lelkesen jöttek megnézni az idei évad előadóit.

Gratulálunk a díjazottaknak és nagyon sok sikert kívánunk minden Kikeltetősnek a továbbiakhoz.

A KERET bloggal legközelebb a Kolorádó fesztiválon találkozhattok élőben, a saját színpadunkon.