Erős nevekkel nyit a Kolorádó, La Femme-ra már biztosan táncolhatunk
december 5, 2022

Máris lehullott a lepel a 2023-as Kolorádó Fesztivál fellépőinek első adagjáról, és meg kell hagyni, kellemesebb meglepetéssel nem is szolgálhatott volna a szervezőcsapat egy ilyen borús hétfőn: az izgalmas hazai és külföldi nevekkel megpakolt flyert elnézve jólesően megkocogtatja a vállunkat a nyár ígérete. A húzónév pedig a sokunk kívánságlistáján előkelő helyen trónoló francia La Femme, akik már a 2018-as Szigeten is zseniális bulit csaptak, azóta pedig két pazar lemezzel is jelentkeztek. Az előbbin szereplő ‘Cool Colorado’ akár az esemény himnusza is lehetne, a nemrég befutott Teatro Lúcido album pedig érdekes csavarral immár spanyol nyelven hív táncba vagy épp pogóba.  

Hazai fronton is erős a kínálat: fellép az idei év legnagyobb robbanását produkáló mocskosan-tiszta rapper, Beton.Hofi, egykori Kikeltetős kedvencünk, az Analog Balaton elektropop duója és a folk-punk energiabomba Bohemian Betyars. Debütál náluk a sokadik reneszánszát élő Bëlga és az ifjú titán Pogány Induló is, de színpadra lép majd egyebek mellett Deva, az Elefánt, a Mordái (akiknek az új lemezéről ezt a videót forgattuk), a Samurai Drive, a DARĀGE, a hari_drama, a Hiúz, HOLI, a Megtűrtek és a Fláre Beás is.

A klubzenei import ugyancsak izmosra sikerült, több mint 10 év után tér vissza Magyarországra a brit ős-techno legenda Surgeon, a gyorsabb, újvonalas technót kedvelőknek pedig D.Dan kedvez majd. Ha pedig a mélyvízre vágytok, akkor Claudio PRC maratoni szettjében merülhettek majd el. A végtelen meglepetéseket rejtő DJ Python is a Kolorádón debütál, Moxie végre pótolja a régóta görgetett fellépését és új albumával érkezik Kornél Kovács is, és bemutatkozik az idei év egyik TikTok-slágerét is jegyző, a UK garage-ból építkező Interplanetary Criminal.

A korábbi évekből megszokott közreműködők mellett 2023-ban beszáll a LavaLava, a House2House, a NoFear, a Free Sequence, a Szoba Studio és a Rokoko is, akik térben és időben szétszóródva lesznek jelen Kolorádóban. Az AZVLM csapata pedig alig várja, hogy 2023-ban is élettel és nem-zenével töltse meg a fesztiválon töltött nappalainkat. Természetesen idén is lesz KERET színpad, de a részletekről majd később.

  • A szervezők szerint érdemes még karácsony előtt letudni a jegyvásárlást, ugyanis a december 22-ig vásárolt bérletek mellé ajándék vászontáskát adnak. Hangolódásként olvassátok el a legutóbbi Kolorádóról írt beszámolónkat, és ne hagyjátok ki a karácsonyi bulijukat sem!

Kiemelt kép: Kolorádó Facebook-oldal