Az eddigi legizgalmasabb lineuppal jelentkezik az idei Kolorádó Fesztivál
január 25, 2022

Ugyan még messzinek tűnhet a nyár és a januári hidegben bekuckózva nehéz elképzelni, de a háttérben a szervezők már nagy erőkkel készülnek a fesztiválszezonra. A 2022-es Kolorádó első merítését olvasva mi is rögtön a budai hegyekben érezzük magunkat, ahol a fák alatt hűsölve, kezünkben egy hideg sörrel tervezgetjük hogy melyik koncertekre menjünk.

A hazai lineup különösen erősre sikerült; ott lesz a tavalyi év egyik legjobb lemezét hozó Analog Balaton, illetve Deva, aki a napokban új anyaggal jelentkezett, és már két díjat is bezsebelt az idei évben (innen is gratulálunk még egyszer). A Bohemian Betyars és a Parno Graszt egy különleges, közös produkcióval lép színpadra. De kedveskednek az újhullámos hiphop kedvelőinek is, a listán ott van többek között Holi, a tavalyi év nagy felfedezettje, 6363 és Kapitány Máté is. Idén is ott lesz továbbá a Platon Karatev, akiknek nemrég jelent meg első magyar nyelvű lemezük, és a Middlemist Red is.

Külföldi fellépőkből sem lesz hiány; az egyik legjobb és legfontosabb hír talán, hogy idén bepótolják a tavaly sajnos elmaradt Black Midi koncertet. De szintén a cserkésztáborba látogat Tirzah, aki zenéiben a csilingelő gitárokat ötvözi az RnB-vel. Izgalmas nevek még továbbá a listán, az eddig Girl Band néven futó Gilla Band és a popzene egyik új nemzetközi titánja Sega Bodega is.

Azok a fesztiválozók sem fognak csalódni, akik inkább az elektronikus vonalon mozognak otthonosan. Fellép ugyanis a brit technolegenda Ben Sims. De ott lesz Eris Drew és Octo Octa is, a queer rave közeg ünnepelt hősei.

Legnagyobb örömünkre idén is lesz KERET színpad.

Itt fog fellépni Barkóczi Noémi is, aki pár év kihagyás után, tavaly jelentkezett új albumával. De velünk lesz az idén Kikeltetős, álmodozós-bedroom popos vonalon mozgó Laura, és a hazai postpunk egyik legújabb üstököse, a szintén kikeltetős Denevér duo.

Fotó: @peter_stramszky
  • Az elővételes áron futó bérletekért katt ide.

Kiemelt kép: Kolorádó Facebook