Hocuspony-villáminterjú az esti szülinapi pogó előtt
május 14, 2022

Ma este ünnepeljük a KERET blog 10. szülinapját veletek és kedvenc zenekaraink javával a Turbinában. Az estéhez hozzáadja a magáét a Hocuspony is, akik már jópárszor megtáncoltattak minket féktelen garázsrockjukkal – többek között a tavalyi kolorádós KERET színpadnál és a Kikeltetőn is. A Cina Niccoló (ének, gitár), Nyőgér Ádám (dob, ének), Börönte Tamás (gitár, ének) és Mutter Ferenc (basszusgitár, ének) alkotta csapatból Nyőgi és Niccoló meséltek nekünk egy kicsit arról, hogy mi a helyzet a zenekarral és mire számíthatunk tőlük ma!

Ha már szülinap a téma – hogyan alakult meg a HOCUSPONY?

Nyőgi: Niccolóval régóta beszélgettünk közös zenekarról, és akkoriban kicsit elcsendesedett mindkettőnknek az akkori fő projektje, ezért a felszabadult időben elkezdtünk lejárogatni a próbaterembe és számokat írni.

Instagramon úgy tűnt, hogy a Zengőkert stúdióban elkezdtétek a lemezfelvételt. Mikorra várhatjuk az első albumotokat? Addig is lesz ízelítő belőle, esetleg klip?

Album az jó kérdés, egy ötszámos kislemezt vettünk fel, amit egy tradicionális singlellel és klipet is tartalmazó promócióval tervezünk felvezetni.

A koncerteken már sokunk számára megszeretett dalok kerülnek a lemezre és/vagy lesznek újdonságok is?

A lemeznél azt gondoltuk hogy hiába játsszuk már ezeket a dalokat viszonylag régóta, mégis jó lenne, ha lenne valami “nyoma” a számoknak. Emiatt 5 régi dalt rögzítettünk most, de gőzerővel készülnek az újak, pl. a KERET Szülinapon is elhangzik egy új!

Hogy néz ki nálatok a munkamegosztás a dalok születésénél?

Általában vagy Böri vagy Niccoló hoznak egy-egy témát, ezeket külön-külön megnézzük, hogy milyenek, aztán együtt elkezdjük összeépíteni a dalt. Kicsit olyan, mint a legózás, de a jófajta, amikor a kiskönyv nélkül csinálod.

Általában már komplett albumok után szoktak telt házas koncerteket tartani és más népszerű zenekarokkal együtt koncertezni, de nálatok valamelyest fordítva történt. Hogyhogy?

Niccoló: Jó fej haverjaink vannak, akik szeretnek, minket ezért meghívtak maguk elé játszani.

Egészen sok koncert van a hátatok mögött, melyik számotokra a legemlékezetesebb?

Nyőgi: Bánkitó! Az egyik számnál elment az áram a színpadon, és a hangulat megőrzése érdekében amikor elkezdték szépen visszakapcsolgatni a dolgokat, Niccoló belekezdett a ’Zsolti a Béka III’ c. Belga-dalba, és hát így vezettük vissza a koncertet a medrébe.

Találkozhattunk veletek a KERET kolorádós színpadán és a Kikeltetőn is – akár ezekkel kapcsolatban vagy ezektől teljesen függetlenül van kedvenc emléketek a blog elmúlt 10 évéből?

Nyőgi: A kolorádós KERET színpad zseniális volt, nagyon jó időpontban játszhattunk és a helyszín is emelte a bulit.

Niccoló: Nekem a müszis KERET szülinap jut eszembe, mint kedvenc emlék. A Puma Dangerrel játszottunk egy 4 raklapból kialakított színpadon, nagyon minimál hangosítással, amit Kovács Peti próbált valahogy megszelidíteni, közben valahonnan tök sok ember szivárgott oda, és végül kurvajól sikerült. RIP, Müszi, nagyon hianyzol!

Milyen terveket szövögettek jelenleg?

Nyőgi: Új számok, klip, még egy kislemez, a határ a csillagos ég!

+1 A zenekar karizmatikus tagja vagy legalábbis támogatója Őzi, a csivava, ő is jön a KERET Szülinapra? Ő mit mondana a zenétekről?

Őzi: “Au arf” “hhrf” “au” : alap, ott tala, nem rossz zene ez… Írtak rólam egy dalt!

Fotók: Hocuspony, Kolorádó Fesztivál