Hiánypótló megjelenés, mert már nagyon hiányzott a világhálóról – Hocuspony EP-premier
március 24, 2023

Van az a bevált zenekari recept, ahol a banda szép csendben megalakul, felvesz egy első anyagot, aztán bemutatkozik a világnak, majd pedig jó esetben elkezd egyre gyakrabban és egyre több ember előtt játszani. Meg van olyan is, hogy több éves fennállás, egy lelkes közönség-közösség megteremtése, egy Kikeltető és a klubok + fesztiválok többszöri végigkoncertezése után jelenik meg hivatalosan.

A Hocuspony zenekart nem kell már bemutatni, 2020 óta stabilan ott vannak a hazai underground szívcsakrájában, és a több más korábbi, vagy még mindig aktív zenei projektből összeverődött négyes már közel három éve hozza azt a koszos, életteli és ráadásul magyar nyelvű garázsrockot a színtérre, ami előttük nagyon hiányzott onnan. Ma pedig végre Valódi Stúdiófelvételek formájában is megérkezett a Hocuspony eddigi munkássága a világhálóra.

Cina Niccoló, Nyőgér Ádám, Mutter Ferenc és Börönte Tamás négyese a számtalan koncert mellett a tavalyi évet a bemutatkozó ötszámos kislemez tökélyre fejlesztésével töltötte. És milyen jól tették, ott van az anyagban az élő megszólalás kirobbanó energiája, a tagok korábbi projektjeiből hozott erősségei egybegyúrva, meg egy nagyon profin összerakott felvétel. Az EP-t záró 8+ perces SZMOKI már koncerteken is nagy kedvenc volt, de ez a csodás garázs-stoner-pszichedelik-sámán ópusz most már stabilan megy az összes Oh Sees és King Gizzard főmotívumú garázs-stoner-pszichedelik-sámán playlistemre.

Nem szeretek korszakokról beszélni, de annyira elhúztuk ennek az anyagnak a megjelentetését és annyi változás ért minket útközben, hogy most mégis azt mondom, hogy ez egy korszak lezárása. A begyűjtött tapasztalatokkal indulunk neki az új feladatoknak és felfedezéseknek, amit remélhetőleg zenei formában is hallani fogtok.

– Niccoló

A felvételek a Zengőkert stúdióban készültek Bánházi Gábor segítségével, a keverés pedig Dexter munkája.

Szeretjük ezeket a dalokat nagyon, ezért felvettük szépen sorban ahogy voltak, nyilván a lemezen a sorrend picit más, de a lényeg hogy ez a dalcsokor az első hajtásaink eredménye/végkifejlete, ami nekünk egy nagyon fontos mérföldkő. Szó szerinti. Mert kőkemény.

– Nyőgi

Fotók: Martin Wanda, album artwork: Farkas Szandra