Háromszor álmodta újra Kati Wintermans egyik legjobb dalát a BETWIXT
március 25, 2022

Először közel egy éve, a havi megjelenéseket szemléző szokásos gyűjtésünkben kaptuk fel a fejünket Wintermans Kati The Hidden Room című kislemezére. „Lüktető beatek, légies énekek, letisztult stílus vonul végig a dalokon, a hallójáratainkon keresztül egyenesen a szívünkbe.” -írtuk májusban, ősszel pedig már a Kikeltetős shortlistünkön és nem mellesleg az On The Low alapító Slowgod kedvencei közt is ott csücsült Kati zenéje.

Már a debütlemez is egy erős pécsi kötődésű kollaborációból született meg, a beateket ugyanis Thomas High a.k.a. Siaga szállította, illetve maga Kati is pécsi. A később hozzánk is nevezett anyag pedig a BETWIXT szárnyai alatt megjelent, amúgy tényleg pazar kivitelezésű (és pécsiként állíthatom, hogy város imázsfilmmel felérő) Pécs on Stage projekt keretében jelent meg. Ezen a nyomvonalon halad tovább most az új remix lemez is, amelyen a tavaly decemberi ‘Take This Weight’ három újraálmodott verziója kapott helyet.

Kati tiszta, sok esetben mindenféle instrumentális kíséret nélkül érvényesülő hangja tökéletes remix alapanyagnak bizonyult.

A BETWIXT-től sosem volt idegen, hogy a csapathoz tartozó producerek mellett vendégelőadók is felvonulnak az egyes kiadványokon. A sorban kilencediken sem történt másképp, ezúttal a house-funk duó, a Chaos Chips egyik fele, WaTa szolgáltatott egy grandiózus, a pop és a future beats között egyensúlyozó újraértelmezést.

„Nekem óriási élmény, hogy azzal a dallal, amit én írtam, mások gyurmázni akarnak és alkotásra inspirálja őket.”

mesélte Kati a remixekről

Mellette a pécsi társaság két, producerként legaktívabbnak tekinthető tagja, BRSK, valamint BandiT is szállított egy-egy remixet. Előbbi ezúttal a UK garage és az electronica határmezsgyéjét vette célba, eufórikus végeredménnyel, utóbbi pedig brit hatásokkal szintén mélyen átitatott house menetelést tett le az asztalra.

A technikai háttérről sem megfeledkezve: a master Stámusz Ferenc, a vizualitás a Kiscsipesz Studio keze munkáját dicséri.

  • Hallgassatok rá a többi BETWIXT anyagra itt, Kati zenéire itt, vagy lessétek meg a Pécs on Stage klipeket ezen a linken.