Már megint egy baromi jó Flanger Kids szám, baromi jó klippel
október 5, 2022

A Flanger Kids névre keresztelt bedroom pop duó, Szczuka Panka és Gyarmati Fanny projektje az elmúlt két évben bámulatos karriert futott be. Ahogy arról annak idején már írtunk, 2020-ban igencsak elegánsan gyakorlatilag a Telekom Electronic Beats válogatáslemezén debütáltak ‘In your Room‘ című számukkal, aztán egykettőre leszerződtette őket a hazai elektronikuszenei élet egyik legnagyobb neve, Zságer Balázs, a Move Gently Recordshoz.

Azóta teljesülhetett az az egyik interjújukban említett vágyuk is, hogy végigturnézzanak egy fesztiválszezont: idén nyáron többek között a Campuson, valamint az először megrendezésre kerülő Recorderen is felléphettek. Egy arra vonatkozó kérdésre pedig, hogy kikkel koncerteznének legszívesebben, elsők közt említették Дevat és Ohnodyt – most szeptemberben pedig a három formáció már a Budapest Park közönsége előtt adott közös koncertet.

A tavalyi Kikeltető shortlistjét is megjáró páros sikerén abból a szempontból mondjuk nem érdemes csodálkoznunk, hogy mind Fanny, mind Panka a Zeneakadémiát megjárt, profi zenészek. 2021-es ‘Dreaming of a Better World‘ címen megjelent EP-jük után (amely nálunk debütált) idén október végén újabb kislemezzel készülnek folytatni otthonos hangulatú zenei világuk építését. A Petőfi Kulturális Ügynökség Nagylemez programjának keretében felvett EP előfutáraként hallgathatjuk meg most ‘Start Over‘ című dalukat, amihez egy lélegzetelállító klip is készült.

Panka: A ‘Start Overtémáját egy tavaszi berlini utazás indította el bennem. Életemben először gondolkodtam el azon komolyabban, hogy mi történne, ha nem Magyarországon élnék, mit kapnék ettől és mi lenne az, amit itt kellene hagynom, ha elmegyek. Ezt a nehéz dilemmát próbáltam meg körüljárni a dalszövegben, ami rajtam kívül azt hiszem sok más fiatalt is foglalkoztat mostanában.


Fanny: Az új EP-nk anyaga az eddigieknél jóval elektronikusabbra sikerült, sokszor egy-egy hangminta vagy hangszín indította el a számok születését. A ‘Start Over‘ esetében ez a Buchla Music Easel nevű szintetizátor volt, ami már önmagában úgy szól, mintha nem evilági lenne, illetve kipróbáltunk különböző ütőhangszeres hangmintát is, hogy élőbb és teltebb grooveot kapjunk.

A dalhoz Regős Ábel rendezett fantasztikus videoklipet egyedi technika segítségével: kb. 1500 fényképet készített Ficsór Zsolt fotóssal együtt, majd egy régebbi fekete-fehér nyomtatóval kinyomtatta azokat, rájuk festett és visszafotózta őket.

A koncerteken zenekarrá egészülő duót a hónapban kétszer is elkaphatjátok élőben, amíg az új EP-re várakoztok: nyolcadikán a Három Hollóban, huszonharmadikán pedig a Magyar Zene Házában, Nilüfer Yanya előtt lépnek fel.

  • A dalt itt tudjátok megvenni a Bandcampen, ha direktben a zenekart támogatnátok.