Éteri elektronika és simogató vokál a Flanger Kids bemutatkozó számában
szeptember 21, 2020

Folyton rohanó életünkben néha szükség van arra, hogy nyugodtabb hangokkal csillapítsuk a világ élét. Ehhez a lenyugváshoz tökéletes kiindulópont a Telekom Electronic Beats nyári válogatásán debütált ‘In your room’ a Flanger Kidstől, akik azon felül, hogy az kedvenceink voltak a pályázatot benyújtók közül  – a KERET-Kolorádó különdíj nyertesei -, a Popping kategóriába is bekerültek. 

Az oktávváltós gitártémával és lágy, tört vokállal induló track szinte minden sora új sávot, vagy filtert hoz magával, szerdán pedig élőben is elcsíphetjük. Szerdai koncertjükről és a jövőbeli terveikről Gyarmati Fanny (gitár, midi kontrollerek) mesélt nekünk.

Hogyan kezdtetek el együtt zenélni?

Gyarmati Fanny: A Bartók konziban voltunk osztálytársak két évig, ott kezdtünk el együtt zenélni. Sulin kívül sok projektben játszottunk együtt, de saját zenét két éve írunk.

Milyen folyamatokon megy át egy dal, mire elnyeri végső formáját?

Gy. F.: Minden szám az én szobámban kezdi az életét. Megírok egy harmóniai vázat, összeállítok egy laza szerkezetet és leprogramozom a körülbelüli hangszíneket. Ezt küldöm át Pankának (Szczuka Panka – ének, szinti), aki ének és vokál ötleteket ad hozzá. Sokszor együtt is ötletelünk, és a végső simításokat is így végezzük el.

Élőben kibővültök további tagokkal, ilyenkor mennyivel másabb a kémia, mint amikor ketten zenéltek?

Kettesben főleg a produceri munkán van a hangsúly. Ilyenkor hozzuk meg a projekt jövőjét érintő fontosabb döntéseket. Amikor zenekarral – Sárosi Áron – basszusgitár, basszusszinti Hidász Tamás – dobok – kiegészülve próbálunk, az már az élvezeti rész. Ilyenkor szabadon kezeljük a megírt anyagokat, mindenki hozhatja a saját ötleteit és beleszőheti a játékstílusát.

Milyen formában hallhatunk titeket legközelebb?

Gy. F.:  A legközelebbi tervünk az, hogy szerdán, a Központban, felszabadultan tudjunk zenélni. A távolabbi tervünk egy bemutatkozó EP kiadása. Szeretnénk egy live session videót is készíteni, és sokat koncertezni a lehetőségekhez mérten.

  • Az ‘In Your Room’-mal ígéretesen debütáló elektronikus duót tehát holnapután, a Központ Garázs Szerdás sorozatában lehet élőben hallani, ahol négyfős zenekarrá bővülve repítenek el minket folyton változó, chilles dallamaikkal. Ha szeretnél egy kicsit kiszakadni a valóságból és inkább lágy hullámokra lépegetnél, mindenképp ott a helyed. Ha pedig az érkező folytatásra vagy kíváncsi, kövesd nyomon a lányok munkásságát!