Deák téri és Balaton-parti ábrándozás Filo új klipjében

Zene

július 16, 2020

Jókay Kristóf

1612

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Attól még, hogy nincs nyár, vagy legalábbis nem olyan, amilyennek képzeltük, nyári slágerek szerencsére ugyanúgy születnek. Két hete a Slow Village robbantott, most pedig Filo és Valter hozzák el az igazi strandolós feelinget a ‘Lány’ című dallal, aminek a klipjét Büki Balázs rendezte.

Filo-t már talán be se kell mutatni, nálunk jelent meg a legutóbbi dala, legutóbbi Kikeltetőnk döntőse, a magyar new-wave trap egyik legfelkapottabb alakja. Valter pedig a hasonló vonalban utazó Ibbigang egyik fele. A mostani kollaboráció váratlannak semmiképpen nem mondható, hiszen tavaly már volt egy remek Filo X Ibbigang trekk.

Az idei szám alapját újra az On The Low rezidens DJ/producere Pachee szállítja, az eredménybe pedig nehéz lenne belekötni. Filo és Valter hozzák amiben jók, és a kémia is bőven megvan közöttük.

Az On The Low crew egyik legjobb tulajdonsága szerintem, ahogy a különböző előadók folyton featelnek egymással, és jó látni, hogy abból a nyári wavy trapes dologból is kiveszik a részüket, aminek a startját én kicsit mindig Baba Aziznak tulajdonítom. Végre a nyári slágereket nem a Wellhello, Halott Pénz és hasonlók végtelen permutációja jelenti, hanem ennél sokkal szerethetőbb és őszinte zenészek.