Hibátlan auto-tune balladával harangozza be közelgő lemezét FILO

Zene

május 25, 2020

Jókay Kristóf

1790

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Az legutóbbi Kikeltetőnk egyik legizgalmasabb indulója egyértelműen FILO volt, hiszen eddig nem sok jelentkezőnk érkezett abból az újvonalas trap műfajból, amit ma Magyarországon leginkább az On The Low kiadó képvisel. Ehhez képest FILO óriási sikert aratott, még úgy is, hogy viszonylag kevés kiadott anyaga van: pár single és egy ötszámos EP, amit még tavaly jelentetett meg.

Ez viszont változni fog, közeleg az első nagylemeze, amiről most jelent meg az első szám ‘Csak hallani akarom…’ címmel.

Az új dalban pedig nem csalódtunk, hiszen FILO továbbra is hozza azt a szomorkás auto-tuneos trapet, amit már megszokhattunk tőle. A ‘Csak hallani akarom…’-hoz egy videóklip is készült, ami szerintem tökéletesen aláfestése a szerzeménynek. Emellett van továbbra is egyfajta egyedisége FILO zenéjének, ami segít őt differenciálni a többi hasonló előadótól, és ez ebben a trackben is érezhető.

Az On The Low továbbra is az egyik legérdekesebb dolog, ami perpillanat a magyar underground zenében történik, így FILO debütáló nagylemezét illetően is tűkön ülünk, főleg egy ilyen szuper single után.

PLAYLISTEK