Barcelonai hullámok hátán érkezik a legújabb DLRM turnévideó

Cikk

április 26, 2018

Steszkó Zsanett

268

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

A DLRM crew február 23-án vágott bele 11 országot és 30 várost érintő európai turnékörútjába és az azt dokumentáló videónaplóba. A sorozat első részében Linz, Prága és Frankenthal volt soron, a második részben következett Amszterdam, Liège és a többek között Párizst is érintő, egyhetes francia szakasz, ahol a zenekar gitárosa, Edi ideiglenesen illegális bevándorlóvá vált és a Tame Impala is csatlakozott a sztorihoz… A 3. epizódban pedig a nyugat-európai etap utolsó, forró szeletei, Aurillac és Barcelona ölelték táncoló keblükre a srácokat;

„Néhány kedves ismerős is felbukkant: A Cheeky Pig lemez producere Nóniusz Gábor, és az ’Angry Bob’ videó főhőse Mitch Farty vagyis Szilágyi Misi is éppen Barcelonában volt, így velük lógtunk Plahán a koncert előtt. Az izgalmakat ezúttal a lehetetlen barcelonai parkolás okozta: kétszer is el akarták vontatni a buszunkat pár óra leforgása alatt, egyszer épphogy észre vettük, ahogy már a vontató autón volt a jármű… Az utolsó pillanatban sikerült elkapni őket és szerencsére lerakták. A belvárosban trükközni kellett, éjszakára jobb híján a szállásunk előtti téren lévő építkezésbe ‘beálcázva’, lekerítve tudtuk leparkolni.”

A zenekar jelenleg az erdélyi szakaszt rója – Temesvár és Kolozsvár után ma a nagyváradi Moszkva Caféban, 27-én Székelyudvarhelyen, 28-án pedig Gyergyószentmiklóson lehet elcsípni őket. A turné finise közeleg, legközelebb május 12-én játszanak Budapesten, az Instantban!

 

PLAYLISTEK