A daydreaming twins új lemezével lassulunk bele az őszbe
szeptember 14, 2022

Szeptember elején jelent meg a pécsi daydreaming twins legújabb, ‘slow down’-ra keresztelt anyaga. A négy dalból álló EP mind szövegvilágában, mind hangzásban hozza a megszokott kicsit merengős, révedezős, indie singer-songwriter hangulatot.

Mindez most egy kis csavarral érkezett, egyrészt a szövegek most először angol nyelvűek, a dalok lüktetése pedig az eddigiekhez képest sokkal intenzívebb, ami nagyon jól áll nekik. Ahogy az előző megjelenéseikkor, úgy most is, Little Hermelinnel dolgoztak együtt.

„A fúzió segítségével mindkettőnknek egy új, eddig még nem hallott hangzást csempészett a másik hangzásvilágába és az így létrejött eredmény színesebbé teszi az előadók zenei portfólióját. Az angol nyelvű szövegekkel pedig a nemzetközi nyitásra is lehetőségünk nyílik remélhetőleg.” – írják a srácok a közös munkáról.

A ’slow down’ nem csak az album címadó dala, a ’slow’ lett az album vezérmotívuma is. A lelassulás, befelé fordulás, egyre felkapottabb téma a mai rohanó világban, a fiúk zenéjében is visszatérő toposz, viszont az eddigi melankolikusabb, szomorkásabb hangulatok helyett egy sokkal könnyedebb, játékosabb szögből közelítik meg a témát.

„A szervező erő/szó a slow volt, és akkor ezen belül (kívül, mert nincs szabály) mászkáltam. Lassabban, minden jobban látszik és érződik, figyelésre és életre alkalmasabb időmérték. Ha elég sokáig nézed, örök. És akkor ezt különböző nézőpontokból/számszemélyből figyeltem meg.” – mesélte Kristóf a koncepcióról

  • Legutóbb egy live session kapcsán írtunk a duóról, ezt ide kattintva olvashatjátok.