Little Hermelin bizakodó elektronikával álmodta újra a daydreaming twins dalait
december 30, 2020

Dargó Dávid és Pap Kristóf duójának bemutatkozó albumáról még szeptember derekán írtunk. Akkor az idei évben apró, de lényeges fellélegzést nyújtó nyári életérzés utolsó, merengős sugarait hozták el nekünk hangjegyekbe csomagolva. Majd úgy döntöttek, a szövegcentrikus, 12 szerzeményes dalcsokorban van még kiaknázatlan lehetőség, ezért engedték, hogy a debüt korongon szintetizátoron közreműködő Little Hermelin szabadjára engedje fantáziáját. Az így született négydalos remix albumot nálunk hallhatjátok először.

A megpihenni redreamed by Little Hermelin című korong megszületésénél a srácokat az a kettősség motiválta, hogy létrehozhatnak valami újat, miközben egy már meglévő anyagból építkeznek. Az újdonság varázsa és az újragondolás szabadsága így izgalmas új színekkel töltötte fel a projektet. Az elektronikusabb íz pedig szilveszter táján kifejezetten praktikus fordulat.

„Szeretjük az elektronikusabb zenét is és kíváncsiak voltunk, hogy szólnának ily módon a számaink. Little Hermelinnel már az eredeti albumon is együtt dolgoztunk (ő alkotta a szintetizátor szólamokat) és már akkor felmerült, hogy egyszer majd megkérjük, tekerje meg néhány számunkat. Enyhe vonalvezetés mellett teljesen rábíztuk néhány dalunk újraértelmezését. Végül kora ősszel elkezdődött a munka és mire a falevelek lehullattak, újraálmodott számaink is megszülettek.”

„Van köztük olyan, amelyik szinte teljesen elrugaszkodik az eredeti számtól (’minden’) és vannak olyanok, amelyek jobban követik az eredeti számok által kitaposott ösvényt (’lengő’, ’szerda’) a ’csütörtök’-nél pedig kapunk is valamit az eredeti számból, de sok újat is hozzátett Hermelin.”

Azt már a megpihenni című eredeti lemeznél is megfigyelhettük, hogy a zenekar gondos vizuális köntössel fonja körbe dalait, ez pedig az újraálmodott trackeknél sem maradhatott el.

„A vizául rész is módosítva lett – a tudatos színhasználat és színátmenetek, illetve az effektek is mind a zene atmoszféráját kívánják aláhúzni. Hangsúlyosak lettek a reményteli várakozást kifejező színek, a narancs és a bíbor. Ezen színkomponensek felé haladunk, főleg a ’csütörtök’-ben és a ’minden’-ben. A szerdában is jelzésszerűen megjelenik ez a két szín. A lengő kivétel ebből a szempontból, itt a képanyag csupán egy VHS effektet kapott, úgy ítéltem meg, hogy az elég komplex lett újraszínezés nélkül is.”

Little Hermelin