Klarinéttel támadnak a Closingtown Orchestra prog-rock jazzkalózai
június 7, 2020

Bár koncertek még mindig nincsenek, csak úgy záporoznak mostanában a jobbnál jobb új magyar megjelenések.

Ezek közé tartozik a Closingtown Orchestra legújabb, Elillan névre hallgató kislemeze. A Closingtown Orchestra eredendően sokszínű zeneileg, hiszen a zenekar tagjai között szerepel olasz, magyar, holland és erdélyi születésű is, utcazenészként bejárták fél Európát, ez a sokszínűség pedig erősen kivetül erre az anyagra is.

Én személy szerint még nem hallottam klarinétot rockzenében egészen a Closingtown Orchestráig, de meg kell mondjam, hogy remekül működik, mint szólóhangszer a gitárral felváltva. Szintén meg kell még említeni, hogy a klarinét kitűnő összhangban van azzal a folkos hangzással, ami az együttes zenéjét jellemzi.

Muszáj még visszatérnem a sokszínűséghez, hiszen egy dolog a folkos hangzás, de emellé rendkívül erős prog-rock elemek is jelen vannak ezen az EP-n. A második dal, ami egyébként egy Ghymes feldolgozás egész kemény zúzást is tartalmaz, míg a kislemez zárótétele, a ‘Rejtekutakon’ már szinte stoner rockos elszállásokkal operál.

  • Összességében szerintem ez egy remek kislemez lett, tele egyediséggel, jó ötletekkel és jó megvalósítással. Én személy szerint mindenképpen elkapom majd őket élőben, ha már lehet, és ezt ajánlom nektek is!