Részeg egyetemisták bandát alapítottak

Cikk

január 18, 2014

Kocsis András

205

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. A közeljövőben szeretnénk fejleszteni a videós csapatunkat, live sessionöket, riportokat és lemezkommentárokat készíteni. Ehhez, illetve a további zavartalan működésünkhöz szükségünk van a támogatásotokra. Az alábbi gombra kattintva küldhetsz nekünk egyszeri, vagy rendszeres adományt a PayPalen keresztül.

A Childhood alapító két tagja az interjúik során a banda kezdetét csak úgy jellemzik, hogy egyszer elmentek inni és részegen elkezdtek együtt zenélni. Persze a londoni székhelyű, azóta négyfősre duzzadt zenekar története ennél a sztóner tündérmesénél jóval komplexebb, az viszont bizonyos, hogy valamit jól csináltak, ugyanis tavaly megjártak sok jelentős fesztivált, és az NME egy két oldalas cikket közölt róluk a tavaly októberi Young Britannia 2013 című kiadásában.

Leo (gitár) és Ben (ének, gitár) egyetemi tanulmányik során eleinte csak zenéket küldözgetettek egymásnak, majd elkezdtek demózgatni és miután két garázsfelvételük alapján több blogger és koncertszervező is elkezdett érdeklődni irántuk, eldöntötték, hogy hivatalosan is bandát alapítanak. Zenéjükben keverednek a könnyed, slágeres, fülbemászó pop témák és a mostanság reneszánszukat élő pszichedelikus elfekvések is. 2012-es ‘Blue Velvet’ című számuk óriási siker lett a szigetországban, tavalyi ‘Solemn Skies’ pedig talán mégnagyobbat tudott ütni, és a kritikusok, valamint az egyre népesebb rajongótábor tetszését és bizalmát is sikerült elnyernie. 2013-ban együtt turnéztak a Palma Violets-szel, és felléptek több nagy brit fesztiválon, többek között a Readingen, az NME sátorban.

Tavaly év végére visszavettek a tempóból, hogy felvegyék bemutatkozó albumukat. Saját magukat inkább koncertzenekarnak tartják, ezért a stúdiózás nehezen indult, de egyelőre úgy néz ki, április környékére, de legalábbis a fesztivál szezon előtt be tudják fejezni a bemutatkozó nagylemezüket, melyet mi is kíváncsian várunk.

PLAYLISTEK