Az amerikai Bass Drum Of Death is jön az októberi Vanishing Pointra

Cikk

szeptember 6, 2018

Énekes András Előd

918

Tavaly az őszi klubszezon egyik legkellemesebb meglepetése volt az első alkalommal megrendezett Vanishing Point fesztivál. Bár a Middlemist Red szervezésében egyébként is minőségi bulit várhattunk, idén a tavalyinál is magasabbra teszik a lécet a srácok, hiszen a garázsrock egyik legnagyobb neve, a Missisipiből származó Buss Drum Of Death is felkerült a line-up csúcsára.

Az alapvetően pszichedelikus klubfesztivál ezzel a húzással – illetve a további fellépők névsorát szemlélve – a kísérletezős, szétcsúszós pszichedélia helyett inkább a keményebb hangzások, a rockzenei gyökerek mellett tették le a voksukat, természetesen kitartva a pszich-rock vonal mellett a vizuális megjelenéssel és az előadók jókora százalékával.

Az amerikai Buss Drum Of Death ráadásul idén nyáron adta ki négy év üresjárat után új nagylemezét Just Business címmel, ami stabilan hozza a zenekar eddigi hangzását, kicsit továbbgondolva a basszus és dob (sic!) vezette dalokat billentyűkkel és néhány váratlan dallal.

Az október 6-i bulin többek közt fellép még az olasz Soviet Soviet, a brit Wolf People és az amerikai Paul Cherry is, de a kicsit szélesebbre tárt színtér magyar főszereplői sem maradhatnak el a Dürer Kert különböző színpadairól, mint például a Deep Glaze, a Dope Calypso, a Puma Danger, a Panel Surfers, vagy a Zombie Girlfriend.

Hangulatfokozó gyanánt nézzétek meg a tavalyi Vanishing Pointról készült utómozinkat, ha a fenti névsor nem lett volna elég.

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!