Az amerikai Bass Drum Of Death is jön az októberi Vanishing Pointra

Cikk

szeptember 6, 2018

Énekes András Előd

612

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Tavaly az őszi klubszezon egyik legkellemesebb meglepetése volt az első alkalommal megrendezett Vanishing Point fesztivál. Bár a Middlemist Red szervezésében egyébként is minőségi bulit várhattunk, idén a tavalyinál is magasabbra teszik a lécet a srácok, hiszen a garázsrock egyik legnagyobb neve, a Missisipiből származó Buss Drum Of Death is felkerült a line-up csúcsára.

ESEMÉNYAJÁNLÓ ↓

Az alapvetően pszichedelikus klubfesztivál ezzel a húzással – illetve a további fellépők névsorát szemlélve – a kísérletezős, szétcsúszós pszichedélia helyett inkább a keményebb hangzások, a rockzenei gyökerek mellett tették le a voksukat, természetesen kitartva a pszich-rock vonal mellett a vizuális megjelenéssel és az előadók jókora százalékával.

Az amerikai Buss Drum Of Death ráadásul idén nyáron adta ki négy év üresjárat után új nagylemezét Just Business címmel, ami stabilan hozza a zenekar eddigi hangzását, kicsit továbbgondolva a basszus és dob (sic!) vezette dalokat billentyűkkel és néhány váratlan dallal.

Az október 6-i bulin többek közt fellép még az olasz Soviet Soviet, a brit Wolf People és az amerikai Paul Cherry is, de a kicsit szélesebbre tárt színtér magyar főszereplői sem maradhatnak el a Dürer Kert különböző színpadairól, mint például a Deep Glaze, a Dope Calypso, a Puma Danger, a Panel Surfers, vagy a Zombie Girlfriend.

Hangulatfokozó gyanánt nézzétek meg a tavalyi Vanishing Pointról készült utómozinkat, ha a fenti névsor nem lett volna elég.

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK