Csak hazai fellépők lesznek az idei Bánkitó fesztiválon
május 13, 2021

Már korábban megírtuk, hogy a Bánkitó a covid után idén kisebb fesztivállal jelentkezik július 8 és 10 között. Ma a szervezők bejelentették a fellépők listáját, és kimaxolva a hungaro tematikát, ezúttal csak hazai előadók fognak színpadra állni. A programban kiemelt figyelmet kapott a folk és az újsulis hip-hop.

A közönségkedvencek természetesen idén is helyet kapnak a line-up-ban, mint a Galaxisok, a Csaknekedkislány, a Carson Coma, vagy a Fran Palermo, akik ezen a nyáron végre érdemben bemutathatják legutóbbi ‘Crocodile Juice Bar’ című lemezüket. A Platon Karataev új magyar számai elsők között lesznek hallhatók Bánkon, csak úgy, mint a törzsi, western, folk motívumokkal megújult Middlemist Red új albuma.

Számtalan új előadó is érkezik fesztiválra, akik korábban még nem léptek fel Bánkon. Idén fontos szerepet kapnak a hazai new-wave hip-hop színtér meghatározó szereplői is, többek között az On The Low kollektíva előadói, AKC Misi, a poppunkot újraértelmező Filo, gyuris, az Ibbigang, Lil Frakk, továbbá Kapitány Máté és Dé:Nash. Fellép HOLI is, akivel nemrég mi is forgattunk egy live videót.

A rengeteg stílus mellett a magyar folk is jelentős szerepet kap a Bohemian Betyars, a Mordái, Deva, a Várkonyi Csibészek, vagy épp Ohnody képviseletében, késő éjjel pedig az Analog Balaton, a Freakin’ Disco, és a Ricsárdgír zárják majd az élőzenés blokkot.

2021-ben a Bánkitó a megszokottnál kisebb, házibuli hangulattal, családias létszámmal és infrastruktúrával várja a vendégeket, emiatt ebben az évben két helyszínen lesznek majd élőzenei programok: a Tószínpadon és a tábor területén elhelyezkedő Északi színpadon. Az elektronikus zenei és az egyéb kulturális programokat későbbre ígérték a szervezők.

Kiemelt kép: Komróczki Dia