Élőben fonja össze az Aviary a húzós gitártémákat a baljós szintiszólamokkal
március 6, 2021

Hiába húzta le a rolót a Keleti Blokk, úgy tűnik, még mindig rejt meglepetéseket a kultikus alkotótér. Nemrég a The Apes hozott az épület falai közül egy jól eltalált sessionvideót, most pedig az Aviary jelentkezett nálunk ütős anyaggal, amiben tovább él a hely szellemisége.

Épphogy magunkhoz tértünk a decemberi ’Spearklip- és dalpremierje után, de az Aviary srácai nem lazsálnak: ezúttal egy live-session keretében mutatják meg nektek új, ’Machu Picchu’ című dalukat. A sötétebb tónusú kísérleti rockban utazó zenekar legfrissebb szerzeménye a tavaly megkezdett vonalat viszi tovább és emeli a következő szintre a jól eltalált hangzásvilágot.

A baljós szintiszólamokból és húzós gitártémákból most sem engedtek a tagok, és a refrént az előbbiekhez hasonlóan szintúgy hiába kereshetjük. Ez a párosítás viszont kifejezetten üdítően hat, a folyamatosan emelkedő dallamfolyam az első pillanattól fogva beránt, és nem is engedi el a hallgatót – az utolsó harmadra jutó kiteljesedés pedig minden várakozásunkat felülmúlhatja. Ugyan már-már kötelező elemként szövődik bele a struktúrába ez a végső tetőpont, de a kivitelezés példaértékű, és nemcsak az élő megszólalás ereje miatt kiemelkedően hatásos a zárlat: a gitár-basszus-szintetizátor hármasa megkapó természetességgel áll össze egy egésszé a dal végére, az ehhez vezető úton pedig az egyre energikusabb dobjáték terel végig minket.

A ’Machu Picchu’ amellett, hogy egy erős kezdés meggyőző folytatásaként áll, keletkezése erősen kötődik a Keleti Blokkhoz, így az sem véletlen, hogy az élő felvétel helyszínéül ezt választották a srácok. A zenekar elmondása szerint a dallal „második otthonuktól”, a legendás épületben található próbatermüktől búcsúznak, ami egyben az ott töltött utolsó próbáik hű lenyomata. De a munkafolyamat a szomorú fejlemények ellenére természetesen nem áll meg. Amint azt decemberben belengette a formáció, a ’Spear’ klippel egybekötött, ‘Celestial‘ című folytatása is hamarosan érkezik – várhatóan március végén. Szóval legyetek résen, ha nem akartok lemaradni az izgalmasnak ígérkező újdonságokról, kövessétek a zenekart Facebookon, Instagramon, és Spotify-on is!