Londoni kitérővel és elvarázsolt légkörrel tér vissza az AVIARY
december 21, 2020

Énekes váltásukat követően két év szünet után tér vissza a zenekar a ‘Spear’ című dalra készített duplavideóklippel, ami egy, a nyár folyamán készített kisfilmnek az első része.

Az AVIARY visszatérő anyagában egy teljes ajándékcsomaggal készült: a két klipes dallal együtt összesen 4 számot rögzítettek Londonban (illetve a törökbálinti SuperSize Recordingsban), továbbá egy live session is érkezik majd, melynek részeit a klipek kiadását követően fogják folyamatosan nyilvánosságra hozni.

„A dalok utómunkáit egyébként teljesen saját kézben tartottuk a demo fázistól egészen a mixingig befejezéséig 

mondták a KERET-nek.

Révén Balázs hangmérnökként és producerként dolgozik Londonban így rengeteg lehetőségünk volt kísérletezni különböző hangzásokkal, a dal végső master munkálatait pedig John Davis (Foals, Dua Lipa, Gorillaz) készítette a Metropolis stúdióban.

A 2 dallal, illetve a hozzájuk leforgatott két klippel azt az általános tapasztalatot próbáltuk megragadni, mely szerint az ember folyamatosan a benne lakozó űr kitöltésére törekszik, óhatatlanul kudarcra ítélve, bezárva a folyamat ciklikusságába. Bárhogy dönthetünk, hogy miként próbáljuk betölteni ezt az űrt, az erre való vágy és szükség örökké tart és nem tudunk megszabadulni tőle.”

A projekt központi szimbóluma, a spidron-fészek is ezt jeleníti meg, ami egy, a saját területén belül a teret végtelenségig betöltő örvényszerű alakzat. Az általunk megélt történések tehát végül mindig ugyanazok, melyekben az egyetlen különbség csak azok megközelítésében rejlik.

A klip főszereplője Seres Donát, aki lényegében egy személyben megszemélyesíti a számok mondanivalóját. „Nagyon megtisztelő volt vele együtt dolgozni, hiszen a Rossz Versekben is imádtuk a játékát” – írta a banda. Köszönetet is szeretnének mondani a klipet forgató szakembereknek, különösképp a már említett Seresnek, a rendező Kertai Kristófnak és a gyártásvezető Kereszty Rózának, valamint az összes közreműködőnek, zárul közleményük. Az operatőr/vágó Tompa Lukács volt, neki segített Gábor Bence vágó, és Pálla Márk, VFX/colorist.

Kiemelt kép: AVIARY