Az egyéjszakás kapcsolatok himnuszával vezeti fel negyedik albumát az Anton Vezuv
július 6, 2020

Az idén tízéves Anton Vezuv sötét, de mégis energikus lüktetése sokaknak fülében kelthet visszhangot, hiszen többször is megfordultak már lapjainkon. A készülő negyedik lemezzel azonban egy új arcukat fogják megmutatni, amit röviden így foglaltak össze: „Több lesz a power, mint a melankólia.” Ennek a hangulatnak ágyaz meg a most megjelenő, önironikus, feelgood videóval kísért ‘Easy Love’, ami első hallásra az indie disco lejátszási listák élére kívánkozik.

A 4. lemez sok zenekar életében fordulópont, amit gyakran a saját, már megalapozott stílus új irányokkal való bővítése jellemez. Az eddig komorabb vizeken evező Anton Vezuv könnyedebb irányba veszi zenei sodrását, melyet az ‘Easy Love’ 80-as évek giccsével és nosztalgikus filterével átitatott imázsvideójával mutatnak meg.

A klip rendezője Rónai Domonkos – aki egyébként már a Magyar Klipszemléről is zsebelt be díjat – a következőket mondta a vizuálról:

„Mindenképp el akartunk emelkedni a stúdióban zenélős klisétől. Így adta magát, hogy a zenekartagok szeparáltan jelenjenek meg a videóban, és, hogy a stúdióvilágot összehozzuk a többi szereplővel. Ők – akik egyébként színművészetis, illetve drámatagozatos hallgatók – mind-mind egy randira várnak, amire sajnos a másik fél nem jön el. A stúdiós és a külső világ pedig színekben és asszociációkban találkoznak. A klip kreatív és utómunkáit Jakab Péter végezte, segédoperatőrje a Csaknekedkislányból is ismerhető Nagy Dávid volt.”

A most megjelent single alapja egy szuper catchy basszustéma, amely kisebb variációkkal ugyan, de lényegében végigvezeti a számot, és a táncolni vágyó tagok mozgását. Ezt clapekkel és discósan mozgó cinekkel tarkított, funkys kettő négy támasztja alá, valamint egy könnyed gitártéma és ritmikus billentyű színezi. A hosszúra nyúlt éjszakák annál rövidebb kalandjai köré íródott számot Gyulai István „Sztív” frontember így foglalta össze:

Az ‘Easy Love’ tisztán a szexről szól, a nagyon intenzív és könnyen eldobható kapcsolatokról – némi felnőtt öniróniával és beleszarással. A szerelem itt csak költői eufemizmus. Ez a laza szám adja meg majd az új lemez alaphangját”.

A következő korong hangulatát pedig így kommentálta: „Én is sokféle zenét hallgatok, táncolós zenét is, dalszerzőként az ilyenek ugyanúgy inspirálnak. Sok nemszomorú számötletem volt mindig is, most koncepcionálisan ezeket válogatjuk ki a dalos zsákból. És ha már megjelent a táncolós lemez koncepció, akkor a többi dalt is direkt táncolósra hangszereljük, szeretnénk ezt a kraftot végigvinni majd az albumon.”

Ha a készülő korong, a Bend Bend Grass, megmarad olyan pimaszul könnyedén fülbemászónak, mégis tartalmasnak, mint az ‘Easy Love’, akkor mindenképp kíváncsian várjuk, mit hoz számunkra az Anton Vezuv felszabadultabb oldala.