Menu

Az idén tízéves Anton Vezuv sötét, de mégis energikus lüktetése sokaknak fülében kelthet visszhangot, hiszen többször is megfordultak már lapjainkon. A készülő negyedik lemezzel azonban egy új arcukat fogják megmutatni, amit röviden így foglaltak össze: „Több lesz a power, mint a melankólia.” Ennek a hangulatnak ágyaz meg a most megjelenő, önironikus, feelgood videóval kísért ‘Easy Love’, ami első hallásra az indie disco lejátszási listák élére kívánkozik.

A 4. lemez sok zenekar életében fordulópont, amit gyakran a saját, már megalapozott stílus új irányokkal való bővítése jellemez. Az eddig komorabb vizeken evező Anton Vezuv könnyedebb irányba veszi zenei sodrását, melyet az ‘Easy Love’ 80-as évek giccsével és nosztalgikus filterével átitatott imázsvideójával mutatnak meg.

A klip rendezője Rónai Domonkos – aki egyébként már a Magyar Klipszemléről is zsebelt be díjat – a következőket mondta a vizuálról:

„Mindenképp el akartunk emelkedni a stúdióban zenélős klisétől. Így adta magát, hogy a zenekartagok szeparáltan jelenjenek meg a videóban, és, hogy a stúdióvilágot összehozzuk a többi szereplővel. Ők – akik egyébként színművészetis, illetve drámatagozatos hallgatók – mind-mind egy randira várnak, amire sajnos a másik fél nem jön el. A stúdiós és a külső világ pedig színekben és asszociációkban találkoznak. A klip kreatív és utómunkáit Jakab Péter végezte, segédoperatőrje a Csaknekedkislányból is ismerhető Nagy Dávid volt.”

A most megjelent single alapja egy szuper catchy basszustéma, amely kisebb variációkkal ugyan, de lényegében végigvezeti a számot, és a táncolni vágyó tagok mozgását. Ezt clapekkel és discósan mozgó cinekkel tarkított, funkys kettő négy támasztja alá, valamint egy könnyed gitártéma és ritmikus billentyű színezi. A hosszúra nyúlt éjszakák annál rövidebb kalandjai köré íródott számot Gyulai István „Sztív” frontember így foglalta össze:

Az ‘Easy Love’ tisztán a szexről szól, a nagyon intenzív és könnyen eldobható kapcsolatokról – némi felnőtt öniróniával és beleszarással. A szerelem itt csak költői eufemizmus. Ez a laza szám adja meg majd az új lemez alaphangját”.

A következő korong hangulatát pedig így kommentálta: „Én is sokféle zenét hallgatok, táncolós zenét is, dalszerzőként az ilyenek ugyanúgy inspirálnak. Sok nemszomorú számötletem volt mindig is, most koncepcionálisan ezeket válogatjuk ki a dalos zsákból. És ha már megjelent a táncolós lemez koncepció, akkor a többi dalt is direkt táncolósra hangszereljük, szeretnénk ezt a kraftot végigvinni majd az albumon.”

Ha a készülő korong, a Bend Bend Grass, megmarad olyan pimaszul könnyedén fülbemászónak, mégis tartalmasnak, mint az ‘Easy Love’, akkor mindenképp kíváncsian várjuk, mit hoz számunkra az Anton Vezuv felszabadultabb oldala.

Támogasd a KERET blogot a Patreonon!

Támogass!

Támogasd a KERET blog működését havi rendszeres adománnyal a Patreonon!

500 FT / Hó

Támogatom

1200 FT / Hó

Támogatom

5000 FT / Hó

Támogatom

További cikkek