Így hangzik az új Anton Vezuv

Zene

március 9, 2017

Énekes András Előd

440

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Budapest legmenőbb – talán egyetlen – power melankó bandája harmadik nagylemezére készül idén, melynek első publikus dalát nálunk hallgathatjátok meg. Az Anton Vezuv őszre készül el a Save Me David című koronggal, ami egy feldolgozáslemez lesz, melyben a zenekar az amerikai folkos, sötét indie felé fordul, olyan előadók számait újragondolva, mint Lana Del Rey, Timber Timbre, Eddie Vedder, Nick Cave vagy Neil Young.

Az itt és most debütáló számról Gyulai István, az Anton Vezuv frontembere a következőket mondta: “A Run Through the Jungle egy szép, laza, de erős folk-blues dal. Miután a Fargo tévésorozatban meghallottam, azonnal el is játszottam gitáron, és annyira tetszett, hogy mindig vissza-visszajött, ezért egy zenekari próbára is levittem.”

A banda azóta koncerteken is eljátszotta a dalt, amit John Fogerty, a Creedence Clearwater Revival énekes-dalszerzője az általa borzasztónak tartott amerikai fegyverviselési szokásokról írt még a hatvanas évek végén.

Ebből az egy számból is jól levehető, hogy a feldolgozáslemez többi dala milyen letisztult, giccs nélküli, és mindenek előtt kietlen hangulatú lesz. Úgy tűnik 2017 az folk-revival éve lesz a hazai könnyűzenében…

Fotó: Peter Jakab

PLAYLISTEK