Thoma David hajnalban írt mélabús szörfrockja felhőtlen, zártkörű koncertvideóval érkezik

Cikk

október 9, 2019

Orbán Kata

760

A KERET lassan 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja. Nem fogadunk el semmilyen formában állami támogatást. A szerkesztői munkába, a szelekcióba és a véleményünkbe nem szól bele se kiadó, se hirdető, se más külső fél. Ahhoz, hogy a jövőben is stabilan tudjunk működni és tovább tudjunk fejlődni, óriási szükségünk van a közösségünk segítségére. Kérünk, amennyiben van rá lehetőséged, támogasd a munkánkat egyszeri, vagy rendszeres adománnyal! Köszönjük!

Mi kell egy jó estéhez? Buli, barátok és mélabús szörfrock. Ezt mutatja be Thoma David új klipje.

A videóban egy baráti társaságban töltött, laza iszogatós, zenélős, bulizós éjszaka került rögzítésre, a maga színtiszta valójában, a megszokott cukormáz és zsánerképek nélkül. Hangulatában visszaadja a fiatalság könnyedségét, ahogy szinte minden vágóképen mosolygós, alkoholt kortyolgató embereket látunk vagy éppen azokat a barátokat, akik a zártkörű koncerten mulatnak. Persze, a legkülönbözőbb helyekre adott autogramok bemutatása sem maradhat el. A dal vidámságát azért a szöveg jóleső melankóliája árnyalja. Dávidnak egyébként nem ez az első ilyen jellegű klipje, nyár elején debütált ‘Sorrow című dala a blogon.

„Igazából ez a klip is egy mondhatni átlag életképet rögzít az életemből. Az alapkoncepció az volt, hogy tartottam egy zártkörű kis koncertet a barátaimnak, amit egy buli követett, itt készítettünk egy live session felvételt több kamerás barátom segítségével.”

A képi anyag megkreálásához Bélik Márk és Manhertz Gergő kezelték a fix kamerákat, míg a Carpe Diem klipjét is készítő Guba Attila a mozgó vágóképeket rögzítette. A most debütáló videoklipet ez alkalommal is Attila készítette el.

A ‘Dreamin’ című szám, ami most bemutatásra kerül, a Lonesome Moans EP  harmadik dala. A szimpla, néhol kézikamerás felvételek nagyon szépen kiegészítik a kellemes gitárdallamot. Ha a képi világ nem is nyújt akkora kielégülést a külső szemlélőnek, mint egy bennfentesnek, a dal biztosan magával ragadja a maga egyszerű, de nagyszerű valójában.

„A dal maga elég pörgős, menő gitár riffekkel és szólókkal egész vidámnak hat, amit a szöveg szomorít kicsit el és így illik bele a Lonesome Moans EP hangulat világába. Mivel a szöveg egy hajnal 3-kor ágyban álmatlanul fekve megírt, reménytelennek tűnő szerelmes dal. A hangzás kicsit előre vetíti a következő, éppen készülő EP-met, ahol lesznek zeneiségben kicsit pörgősebb dalok, de a szövegek valószínűleg továbbra is elég mélyek és személyesek maradnak majd, mint a Lonesome Moans-on.”

PLAYLISTEK