Elindult a jelentkezés a nyolcadik Szimpla Lemming Programra
december 18, 2019

Gőzerővel robog az idei Kikeltető, holnap lesz a harmadik élő forduló, de a januári finálé után sem fogunk unatkozni, ugyanis idén is csatlakoztunk a Szimpla Lemming Program tehetséggondozó és felkutató projektjéhez.

Tavaly olyan kedvenceink fordultak meg itt, mint a titokzatostelepesek, a TPSRPRT, a Rebootflow és a Ventures, a korábbi évek nevei között pedig megtaláljuk a Supra Universumot, az Ethnofilt, Hó Mártont vagy éppen a The Best Bad Tripet is.

Most pedig elstartolt a jelentkezési időszak a nyolcadik Lemming Programra is.

A program első része egy önálló est a Szimpla Kertben. A koncertet élőben közvetíti a Szimpla Kert online csatornája, egy kiválasztott számról pedig egy teljes értékű, szuper minőségű felvétel is készül.

A zenekar ezután színt vallhat a Tilos Rádió Budapest Eklektik c. műsorban, hogy milyen is lemmingnek lenni.

A Lemming Kerekasztal beszélgetésen pedig tapasztalt zenészekből, szervezőkből, újságírókból és egy coachból álló bizottsággal közösen vizsgáljuk a zenekart, mint jelenséget.

A Lemming Bizottság tagjai ezen aktívan részt vesznek, és a zenészekkel együtt osztják meg tapasztalataikat a közös zenélés belső dolgairól. Ők együtteseket támogató szakmabeliek, velük lehet személyes kapcsolatot kialakítani, tabukat döntögetni:

  • Biljarszki Emil – Dalok.hu (zeneterjesztő cég és zenei médium)
  • Hoppál Mihály – élő lemming, zenész, szervező
  • Kriz Eklics,
  • Volkova Krisztina – Tilos Rádió, élő Lemming
  • a KERET blog csapata,
  • Bakács Tibor – takarító,
  • Latorczai Balázs, Lászlófalvi Rita – koncertszervezők, Szimpla Kert,
  • Rupaszov Tamás: a Trottel Records alapítója,
  • Szász Emese – újságíró, Fidelio,
  • Todoroff Lázár – fotós, videós, Szimpla Kert.
  • A kerekasztalt vezeti: Hoppál-Kovács Edit coach, szervezetfejlesztő

A koncertek lezajlottával a zenekarok személyre szabott lehetőségeket kapnak díjak helyett. Végül, egy speed meeting keretein belül egyéni konzultációkban lehet részük a bizottság tagjaitól, témaköreik alapján, mint lemezkiadás, koncertszervezés, sajtó, egyebek.

A Szimpla Lemming Programra 2019. december 15. és 2020. január 19. között lehet jelentkezni a Dalok.hu Lemming Program menüpontjában.

A jelentkezés során fel kell töltened két saját felvételt MP3-ban, rövid leírást és fotót a zenekarodról, meg kell adnod az elérhetőségeidet. Ezáltal hozzájárulsz ahhoz, hogy a zenét és a fotót elérhetővé teszik a nyilvánosság előtt a pályázat idejére.

A jelentkező vállalja, hogy továbbjutása esetén ad legalább 60 percnyi élő koncertet a Szimplában 2020 márciusában a szervezőkkel leegyeztetett időpontban, továbbá a zenekar legalább fele megjelenik a kerekasztal beszélgetésen.

„És ez tényleg csak az eleje. Aki a Lemming Programba bekerül, az Budapest és Magyarország zenei véráramába kerül be. Itt olyan emberekkel ismerkedhetsz meg, akiktől inspirálódhatsz, sőt akár még össze is állhattok.”