Elmélyültebb napokra – Algernon Artworks premier
július 12, 2018

Miközben tombol a Bánkitó, kaptunk egy igen kellemes, közben mégis feszültséggel és érzelmekkel teli dalt az Algernon Artworkstől, vagyis Vincze Judittól.

A progresszív elektronikában utazó projekt tavaly már megmutatta magát ‘Days Will Go By Anyway’ címen futó kislemezével, s ugyan túl nagy vizet nem vert a hazai elektroszcénában, arra bőven elég volt, hogy felkerüljön a térképre a maga meditatív, kísérletező lüktetésével.

Ezúttal egy szuggesztív klip is készült az új szerzeményhez, mely a ‘Shoutout’ címet viseli. A videóban Németh Richárd, Karosi Roland és Fábián Ferenc (Ferko) láthatóak, a felvételek elkészítésében pedig Judit testvére, Vincze Nándor segített, míg az utómunkálatokban Birinyi Tamás (btworks) és Csontos Bence (Ben Leavez) játszottak nélkülözhetetlen szerepet.

S hogy mi van a trekk és a videó mögött? Judit maga válaszolt: „A Shoutout alapvetően munkacímnek indult a vokálminta miatt, aztán rajta ragadt. A képi világot azonban már erre asszociálva alakítottam ki. A videóban azt az érzést/élethelyzetet próbáltam megragadni, amikor az embert saját maga, de mégis egy ismeretlen énrésze szinte kilöki az addigi életéből, mert már elég volt a destruktivitásból.”

„Ez persze rövid távon káoszt és elveszettséget eredményez, de előbb-utóbb kitisztul a kép.”

Jó kilökődést mindenkinek, s ne felejtsétek el lájkolni az Algernon Artworks Facebookját, hogy lépést tudjatok tartani a színtér egyik új üdvöskéjével.