Zöld, fehér, piros holló
október 11, 2014

Hallgatható olasz könnyűzene! Hihetetlen büszke vagyok magamra, ugyanis ha valaki nem tudná, ilyet találni szinte lehetetlen. Mintha az olaszokat egyszerűen nem szórakoztatná az alternatív zene, ami kicsit lehetetlennek tűnik, mert mindenhol sokfélék az emberek. De őket valahogy tényleg nem.

Baustelle mégis egészen jó, rejtély, hogy mit gondoltak, mikor ilyen zenét kezdtek kint játszani. Mondjuk azért meglátszik, hogy alapvetően nem tudnak elszakadni a gyökereiktől (ami nyilván jó, hiszen így lehet megkülönböztetni bármelyik nemzet tucatalterétől), hiszen kevés nemzet könnyűzenészei nyomnak be egy vonószenekart a háttérbe, hogy ezzel a giccsel dallam erőszakolják ki a hallgatóból a zenei katarzist, amit a romantikában úgy megszerettek. Komolyan, hallgassatok meg egy Eros Ramazottit. Észre sem veszitek, és a végén egy komplett szimfonikus zenekar játszik mögötte.

Ráadásul az énekes ezzel a szakállal és majdnem hófehér bőrrel a világ legnagyobb hipszterének számíthat az olaszok szemében. Mindenesetre az a mély orgánum, amit olyan halál lazán tálal, hogy az átlag embernek az jár a fejében, hogy ő még a zuhany alatt is szenvedélyesebb tolja, mint ez az olasz ByAlex. De hogy hogy van olaszul a ‘Csókolom’?