Yorgos csinált egy elektronikus lemezt, mert egyszerűen ehhez volt kedve
január 11, 2020

A PLUTO Sound sokszínű palettáján – amiről már mi is bőven szemezgettünk – egyaránt megtalálható a chilles gitárzene és a könnyed lépegetést indító négynedes elektronika.

A Deep Glaze frontembereként nemrég a KERET Sessions berkein belül nálunk vendégeskedő Yorgos Goletsas most az utóbibban is bemutatkozott. Íme a kiadó legújabb, egészen pontosan harminchetedik megjelenése, a World in our Heads.

Mintha egész életében vízparti bárok DJ pultjaiban pakolta volna a korongokat, olyan lazaságot hoz Yorgos leginkább minimál-house vonalon mozgó debüt albuma.

Aki azonban a stílus hallatán monoton háromsávos zenét vizionál, az pozitívan fog csalódni, ugyanis a lemezen hullámzó szinti sample-ök, lüktető gitártémák és sejtelmes vokálsávok kísérik a négynegyedes kattogást.

Az ötszámos anyag már a címadó trackkel soha véget nem érő afterpartik képét vetíti elénk és végig ezen a hangulaton tart 31 percen keresztül.

„Sok hangminta, telefonra felvett gitár is hallható a számokban. Az elmúlt fél évben írodott/véglegesített anyag a PLUTO Sound által jelenik meg. Huszár Kristóf segített az utómunkában. Előre láthatólag lesz még megjelenés szólóban, lehet, nem csak elektornika”

– nyilatkozta jövőbeli szóló-terveivel kapcsolatban Yorgos.

Ha marad ez a minőség, akkor tehát mindenképp megéri figyelni rá, bármi legyen is, amit a jövőben várhatunk tőle.