Duna-parti jam sessionök hangulatát idézi meg friss klipjében a Window zenekar
október 1, 2019

Első hallgatásra fülbemászik, hogy utána könnyen ott is maradjon a Window friss singelje, melyhez ezúttal sem maradhatott el a csapattól megszokott vizualitás. A ‘Hold me Down’ a szó legjobb értelmében egy igazi popszám, de az izgalmas váltásoknak és magával ragadó témáknak köszönhetően közel sem rágógumizene.

A zenekarról legutóbb nyár elején írtunk, azóta csak keveset hallattak magukról. Az elmúlt időszakról az énekes Kocsis Bence mesélt nekünk:

„Csendes nyarunk volt, a szokásos Pontoon fellépes mellett, a romaniai Mox fesztiválon jatszottunk, emellett az új dalokkal foglalkoztunk, amikből összeállt annyi, hogy mostantól két havonta tervezünk kijönni egy-egy single megjelenessel.”

A most érkező háromperces nyárízű dal egy szuperlaza refrénnel indít, hogy utána lágyan összesimuló gitár-szinti versevel és súlytalan énekkel vegyen le a lábunkról.

A második kórus és azt követő szolo azonban egyből vissza is rak minket talpainkra. Ezt a kettősséget jól támasztja alá a Lánchíd lábánál forgatott videó is, melynek helyszíne különleges szerepet tölt be a csapat életében.

A Pontoonon a szerdai jamek alkalmával rázódott össze az alap társaság, azóta is sokat játszunk ott külön-külön vagy együtt a jammeken is, így kiemelt szerepe van a zenekar életében. Emiatt is adta magát, hogy csináljunk egy ott téli/nyári kontrasztot, egy március végi üres helyszíni forgatást hoztunk össze nyári képekkel, fellépéssel. „

A banda életében egyre gyakrabak a külföldi fellépések is, ami nem véletlen, hiszen minőségben abszolút megállják a helyüket, tavaly Rotterdamban volt egy majdnem teltházas koncertjük és a kolozsvári Atelierben is jó hangulatot teremtettek. Az év hátralévő részében újra nemzetközi koncertek várnak az együttesre, melyekről a következőt tudtuk meg:

„Idén október végén újra útra kelünk Hollandiába a tavalyi kör után, Amszterdam, Rotterdam, Utrecht lesz a cél, kiegészülve egy bécsi és brno-i koncerttel.

Emellett főleg Erdélyből keresnek minket, ott három szervező is beleszeretett a projektbe és amikor lehet, próbálnak elhívni minket.”

  • Reméljük, a haditerv még hazai helyszínekkel is fog bővülni idén, mindenesetre a közelgő megjelenések miatt mindenképp érdemes megjegyezni a Window nevét.