Hunter – rabulejtős rock and roll
november 23, 2016

A budapesti, Oasis-, Black Rebel Motorcycle Club-, Doves-inspirálta rockban utazó Turn Signals zenekar valóban kitette az irányjelzőt, hogy némiképp sávot váltson zenei hangzásvilágát illetően. Take A Ride EP-jük és a Rainy elnevezésű single után ezúttal az elektronikával megfűszerezett Hunter érkezik, hogy levadássza gyanútlan hallgatóságát.

A zenekar, ami a tagokat illeti, már a kezdeti időszakban is a budapesti underground ismertebb bugyraiból merítkezett. Bakó Balázs (Dope Calypso, The Bits, Supersonic) és Iliás Ádám (The Trousers, Supersonic, The Starmans) projektjeként startolt 2012-ben, majd rövidesen beszállt a menetbe Derecskei Zsolt (The Bits) és Kelemen László (Dope Calypso, Haunebu) is, hogy igazi dögös, dirty rock ’n’ roll születhessen munkájuk gyümölcseként.

A Take A Ride-ra keresztelt, 3 számot tartalmazó kislemez végül 2014-ben, Iliás Ádám szólóprojektjeként jött a világra, majd 2015-től gitár-vokál fronton Láng Miklóssal és a doboknál Révész Tamással kiegészülve koncertezésbe kezdett a csapat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Legújabb szerzeményükről, a Hunterről Iliás Ádám énekes-basszusgitáros mesélt nekünk:  „Ez az első dal, melyet közösen írtunk Mikivel. Az agresszív, frusztrált emberekről szól, akik képesek megfojtani egymást egy kanál vízben. Stílusban eléggé eltér az eddigi munkáinktól. Mint eddig mindig, most is a Crab Factory Studioban rögzítettük a felvételt, a master Szabó Szebasztiánnak köszönhető. A borítót Tölcsér Borbála készítette.”

Az eddig megjelent számokra jellemző brit gitárzenei hatásokat és a magyarok közül talán az Amber Smith-re, EZ Basic-re, Supersonic-ra emlékeztető hangzásvilágot klasszikus amerikai rock elemekkel vegyítő zene az enyhén western hangulatú, ravaszan osonó nyitány után meglepő fordulattal elektronikusabb irányba robban. A stíluskanyar részben Láng Miki zenei behatásának köszönhető. Ádám szavaival élve „maga a refrén annyira elektronikus pumpálás, hogy először még a hideg is kirázott tőle, de aztán beláttam, hogy ez a dal így lesz jó.” A felvételen nincs pergődob és igazi basszusgitár sem, viszont a szinti alapoknak és a szuggesztív vokálnak hála nem alakul ki bennünk hiányérzet. Izgalmas egyveleg, ami az élő szetthez kigondolt eltérő hangszerelésnek köszönhetően valószínűleg még nagyobbat fog ütni egy koncert alkalmával.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

A dal különlegessége, hogy szokatlan fizikai formátumban; nosztalgikus, egyben extravagáns nyuszi alakú MP3 lejátszóként lesz megvásárolható, többek között a csütörtöki koncert helyszínén is. „Igyekeztünk valami különleges fizikai megjelenést kitalálni, és ezekre a nyúl alakú MP3 lejátszókra esett a választásunk. Az új dal mellett az előző single Rainy és a Take A Ride EP is felkerült rájuk.”

A trackhez klipp is készül és tavasszal várhatóan egy album formájában hallgathatjuk majd meg az eddig megjelent számokat, néhány új szerzeménnyel kiegészülve.

  • Akiket már feltüzelt a Turn Signals rock and rollja és nem várnának tavaszig azok most csütörtökön a Mikában kaphatják el őket, és vehetik meg a Huntert.