A KERET Late Night Show színpadán a TPSRPRT! – videóinterjú

Cikk

szeptember 15, 2018

Steszkó Zsanett

729

A KERET 10 éve az ország meghatározó független lokálzenei platformja, amit a ti adományaitokból tartunk fenn.

Köss most éves támogatói előfizetést, és megajándékozunk egy KERET blogos vászontáskával!

Úgy látszik, hogy a TPSRPRT augusztus végén berobbant első lemeze – melynek Donkey című szerzeménye nálunk debütált – mindenféle rádiós játszási listát és egyéb kispolgári megmérettetést kikerülve meg sem állt a popkulturális ugródeszkának számító late night show-k világáig. 

A házigazda szerepében Gutema Dávid frontember, aki igazi pezsgőtabletta-műsorvezetőként a vérbeli klasszikusokat – Stephen Colbertet, Jimmy Kimmelt vagy Jimmy Fallont – megszégyenítő módon húzza ki bandatársaiból új albumuk esszenciáját.

Felhívjuk kedves nézőink figyelmét, hogy a műsorszám a nyugalom megzavarására alkalmas képi és hanghatásokat tartalmaz – de valószínűleg pont ez az egyik dolog, amit szeretünk a TPSRPRT zenei jelenségében, úgyhogy enjoy!

Hogy hogyan jött a rendhagyó videóinterjú ötlete, arról Dávid mesélt nekünk:

“Rádi eljött a Dürerbe, hogy csináljon egy Keret-interjút. Nem tudtuk magunkat elég komolyan venni, egyikünk sem tudott normálisan viselkedni, szinte mindennek az elviccelése jött ki belőlünk, úgyhogy kitaláltuk, hogy akkor játsszunk rá erre, és teremtsünk egy igenis komolynak ható stúdióinterjú-szituációt. Mintha egy amerikai tévés late show lenne. Rádi azt mondta, hogy nem győz minket kamerázni és interjúvolni egyszerre – akkor kitaláltuk, hogy majd én vezetem a “műsort”.

Kételkedtünk abban, hogy van-e értelme egy újabb, ‘komolykodó, unalmas’ interjúnak, de szerepbe bújva valahogy mindenki flowba került. Egyfajta humorizált, ironikus fricska lett ez a celebrity-kultúra és a showtime-psziché felé.”

Videó: Rádi Gábor

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

PLAYLISTEK