Sejtelmes atmoszférájú klippel jelentkezett a Eurosonicról frissen hazatérő The Bluebay Foxes
február 7, 2020

A 2016-os Kikeltetőnben is megforduló The Bluebay Foxes friss dallal szeretné megmutatni rajongóinak, hogy hol is tartanak 2020-ban. Az új single-t nem kisebb eseményen, mint Európa talán legnagyobb és legnevesebb zenei showcase fesztiválján, a Eurosonicon is prezentálták. A szerzeményt kis hazánkban élőben először február 8-án, azaz holnap hallhatjátok az Instantban.

Az új megjelenésről, az elmúlt évek történéseiről, a holland útról és a jövőbeli tervekről beszélgettünk Juhász Bálinttal, a zenekar frontemberével.

A 2016-os Kikeltető óta mik voltak a legnagyobb volumennel bíró történések a zenekar életében? 2018 végén jelent meg az utolsó nagylemezetek, a rengeteg turnézásnak és fellépésnek van köze ehhez? Tervben van már esetleg a következő megjelenési dátuma?

Azóta nagyon sok minden történt velünk szerencsére, jó pár év telt el, az biztos. Sok klubkoncert, sok fesztivál, nyitottunk a holland Kensington előtt, erdélyi turnén voltunk az Ivan & The Parazollal, megjelent az első nagylemezünk, döntőztünk a Nagyszínpadban és felléphettünk a holland Eurosonicon. A következő nagylemezre most kicsit várni kell, de folyamatosan dolgozunk új dalokon. Szerencsére az elmúlt pár évben eljutottunk Magyarország összes fontos klubjába és fesztiváljára. Nemrég tértünk haza Európa legnagyobb showcase-éről, a Eurosonicról, ami hatalmas élmény volt és majdnem teltház előtt játszottunk szakmabelieknek a világ összes tájáról. 

Az új single tekinthető egy album beharangozónak is akár?

Az ‘Lights Off’ mindenképpen egy új lépcsőfok volt nekünk, olyan, mint az összes eddigi dalunk talán legerősebb kivonata, de születnek az újak és szeretnénk minél több új dolgot kipróbálni és még erősebb dalokat írni.

Mit érdemes tudni az új számról, mi a back story? 

A dal születésénél már az ötletből tudtuk, hogy másabb, de benne van szinte az összes eddigi dalunk erőssége. Amikor először elkezdtük játszani a teremben, rögtön éreztük az erőt és ez elkapott mindannyiunkat. A jelentést illetően a számban benne van az az érzés, amikor minden rossz élmény ellenére még meg szeretnéd ragadni a pillanatot, és még egyszer úgy akarod érezni magad, mint abban az önfeledt percben, amit korábban nem árnyékolt be semmi.

A dalhoz klip is készült, amit Miki357 készített. Mi volt a koncepció?

Ehhez a trackhez a kezdetektől egy sötétebb, erősebb atmoszférájú klipet képzeltünk el és szerencsére Miki357 meg is tudta valósítani a fejükben lévő látványvilágot. Szinte rögtön ráérzett erre a hangulatra és átküldte az elkészült, az általunk elképzelthez kísértetiesen hasonlító moodboardot, amibe rögtön bele tudtuk mi is képzelni a dalt. Alapvetően a koncepció kevésbé szólt a konkrét dolgokról, inkább érzetek keltése volt a cél, egy sejtelmesebb irány, amibe elindultunk, és ebben Miki az egyik legjobb.

Hogy érzitek, hogyan sikerült a holland út?

A zenekar egyik legizgalmasabb utazása volt, és már magában az nagy megtiszteltetés, hogy felléphettünk európa legnagyobb showcase-én ahol naponta 25 helyszínen több mint 100 zenekar áll színpadra. Egy jó időpontot kaptunk és egy jó helyszínt, és amikor felmentünk a színpadra, majdnem tele volt a terem. Láttuk, hogy élvezik, amit csinálunk. Úgy érezzük, hogy az egyik legjobbunkat nyújtottuk és felvette a koncertet Németország legnagyobb zenei TV-je, a Rockpalast is. A showcase fesztiválok eredménye nem rögtön mérhető, nagy segítségünkre volt és van a HOTS, a magyar zenei exportiroda és szeretnénk tovább folytatni a külföldi építkezést, ahogy csak tudjuk.

  • A srácokkal tehát legközelebb február 8-án, azaz holnap, az Instantban találkozhattok.

Fotók: The Bluebay Foxes Facebook-oldal